Προς το «σφυρί» η Saudia Airlines – Στόχος του Ριάντ να γίνει επιχειρηματικός κόμβος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προς το «σφυρί» η Saudia Airlines – Στόχος του Ριάντ να γίνει επιχειρηματικός κόμβος
Το Δημόσιο Ταμείο Επενδύσεων (PIF) της Σαουδικής Αραβίας βρίσκεται σε πρώιμες συνομιλίες για την απόκτηση της ναυαρχίδας του αερομεταφορέα του βασιλείου, Saudi Airlines.

Το Δημόσιο Ταμείο Επενδύσεων (PIF) της Σαουδικής Αραβίας βρίσκεται σε πρώιμες συνομιλίες για την απόκτηση της ναυαρχίδας του αερομεταφορέα του βασιλείου, Saudi Airlines, καθώς επιδιώκει να διοχετεύσει δισεκατομμύρια δολάρια για να μετατρέψει το Ριάντ σε τουριστικό hotspot. Ειδικότερα, το PIF εξετάζει μια συμφωνία που θα του επιτρέψει να προσθέσει την Saudia Airlines στο αυξανόμενο χαρτοφυλάκιο αεροπορικών περιουσιακών στοιχείων του ήδη από το επόμενο έτος.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η ανάληψη της ιδιοκτησίας της αεροπορικής εταιρείας από την κυβέρνηση έχει σκοπό τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της κερδοφορίας, ενώ μεταγενέστερα θα μπορούσε να προχωρήσει μια ιδιωτικοποίηση ή συγχώνευση της Saudi Airlines με την Riyadh Air, που επιδιώκει να αναπτύξει το δίκτυό της και να αμφισβητήσει τις εδραιωμένες περιφερειακές εταιρείες Emirates και Qatar Airways.

Ο σαουδικαραβικός αερομεταφορέας διαθέτει στόλο άνω των 142 αεροσκαφών και πετά σε περισσότερους από 90 προορισμούς σε όλο τον κόσμο. Η Σαουδική Αραβία φιλοδοξεί να μετατρέψει το Ριάντ σε ισχυρό επιχειρηματικό κόμβο και να ανταγωνιστεί τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες του Κόλπου για την παγκόσμια μεταφορική κίνηση.

Εν τω μεταξύ, η Saudia με έδρα τη Τζέντα, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της χώρας, επανατοποθετείται για να επικεντρωθεί στα θρησκευτικά προσκυνήματα. Η Σαουδική Αραβία επιθυμεί να προσελκύσει 150 εκατομμύρια τουρίστες ετησίως έως το 2030, στο πλαίσιο των σχεδίων για την προσέλκυση περισσότερου συναλλάγματος στην οικονομία που εξαρτάται από το πετρέλαιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Currys: Ελεύθερη να... ανακάμψει μετά την φυγή των «μνηστήρων» της

Μπορέλ: Οι ρωσικές εκλογές βασίστηκαν στην καταπίεση και τον εκφοβισμό

Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα ασκεί πολύ ενεργή πολιτική στη Μέση Ανατολή

gazzetta
gazzetta reader insider insider