ΗΠΑ: Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Μνούτσιν συγκροτεί ομάδα επενδυτών για να αγοράσει το TikTok

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Μνούτσιν συγκροτεί ομάδα επενδυτών για να αγοράσει το TikTok
Μία ομάδα επενδυτών συγκροτεί ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν για να προσπαθήσει να αγοράσει το TikTok. 

Μία ομάδα επενδυτών συγκροτεί ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν για να προσπαθήσει να αγοράσει το TikTok.

Οι δηλώσεις του Μνούτσιν έρχονται λίγο μετά αφού η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε την Τετάρτη ένα νομοσχέδιο που θα ανάγκαζε την ByteDance να εκχωρήσει το TikTok, διαφορετικά το διάσημο social media θα αντιμετωπίσει τον κίνδυνο απαγόρευσης στις ΗΠΑ.

«Νομίζω ότι η νομοθεσία πρέπει να περάσει και νομίζω ότι πρέπει να πουληθεί», δήλωσε ο Μνούτσιν στο CNBC την Πέμπτη. «Είναι μια εξαιρετική επιχείρηση και θα δημιουργήσω μια ομάδα για να αγοράσω το TikTok».

Το επόμενο στάδιο για το νομοσχέδιο είναι να πάρει την έγκριση της Γερουσίας, κάτι μάλλον αβέβαιο, αν και η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν έχει δηλώσει ότι θα υπογράψει τη νομοθεσία εάν εγκριθεί.

«Το TikTok πρέπει να ανήκει σε επιχειρήσεις των ΗΠΑ. Δεν υπάρχει περίπτωση οι Κινέζοι να άφηναν ποτέ μια αμερικανική εταιρεία να κατέχει κάτι τέτοιο στην Κίνα», ανέφερε ο Μνούτσιν.

Οι νομοθέτες έχουν επισημάνει την επιρροή του TikTok στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ίδιου του social media, 170 εκατομμύρια Αμερικανοί χρησιμοποιούν την εφαρμογή - καθώς παρέχει στην κινεζική κυβέρνηση άμεση πρόσβαση και επιρροή στις ΗΠΑ.

Μεγάλοι επενδυτές του τεχνολογικού τομέα, ανάμεσά τους οι Peter Thiel, Vinod Khosla και Keith Rabois, έχουν αποδοκιμάσει δημόσια ή ιδιωτικά την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ως «καταστροφική επιρροή».

Ο Μνούτσιν δεν διευκρίνισε ποιοι άλλοι επενδυτές συμμετείχαν σε μια τέτοια συμφωνία, ούτε αναφέρθηκε στην πιθανή αποτίμηση για το social media.

Αυτή δεν θα ήταν η πρώτη ιδιαίτερα επιφανής συμφωνία στην οποία εμπλέκεται ο Μνούτσιν από τότε που έφυγε από το Υπουργείο Οικονομικών. Την περασμένη εβδομάδα, η Liberty Strategic Capital του Μνούτσιν ήταν κύριος επενδυτής σε αύξηση κεφαλαίου 1 δισ. δολαρίων για τη σταθεροποίηση της New York Community Bancorp.

Ο Μνούτσιν υπηρέτησε ως υπουργός Οικονομικών υπό τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, με την τότε κυβέρνηση να παίρνει μία ιδιαίτερα ανταγωνιστική στάση έναντι του TikTok, η οποία τελικά είχε ως αποτέλεσμα η ByteDance να προχωρήσει σε μια συνεργασία με την Oracle.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέα «πυρά» Τραμπ στο Facebook: «Το θεωρώ εχθρό του λαού» - Τι ανέφερε για το TikTok

Κίνα: Οι ΗΠΑ θα πυροβολήσουν τα πόδια τους, αν απαγορεύσουν το TikTok

gazzetta
gazzetta reader insider insider