«Σωσίβιο» 1 δισ. δολαρίων στην αμερικανική τράπεζα NYCB

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Σωσίβιο» 1 δισ. δολαρίων στην αμερικανική τράπεζα NYCB
Σε άντληση κεφαλαίων 1 δισ. δολαρίων και αλλαγές στη σύνθεση του Διοικητικού της Συμβουλίου προχώρησε η αμερικανική περιφερειακή τράπεζα.

Σε άντληση κεφαλαίων 1 δισ. δολαρίων και αλλαγές στη σύνθεση του Διοικητικού της Συμβουλίου προχώρησε η αμερικανική περιφερειακή τράπεζα New York Community Bancorp (NYCB) με αποτέλεσμα να βάλει «φρένο» στην κατρακύλα της μετοχής της καθώς από τη «βουτιά» έως και 42%, το βράδυ ώρα Ελλάδας ενισχύθηκε 14% μέχρι να ανασταλούν οι συναλλαγές.

Σύμφωνα με το CNBC, η NYCB ήρθε σε συμφωνία με αρκετές επενδυτικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Mnuchin's Liberty Strategic Capital, Hudson Bay Capital και Reverence Capital Partners για «ένεση» κεφαλαίων άνω του 1 δισ. δολαρίων. Η Liberty θα επενδύσει 450 εκατ. δολάρια, η Hudson Bay 250 εκατ. δολάρια και η Reverence 200 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Μάλιστα, ο πρώην Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Στιβ Μνούτσιν θα είναι ένα από τα τέσσερα νέα μέλητου Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας.

«Αξιολογήσαμε την επένδυση αυτή λαμβάνοντας υπόψη το προφίλ ρίσκου της τράπεζας. Με την επένδυση κεφαλαίων άνω του 1 δισ. δολαρίων στην τράπεζα, πιστεύουμε ότι έχουμε αρκετά κεφάλαια αν χρειαστεί να αυξηθούν τα αποθέματα στο μέλλον για να ευθυγραμμίζονται ή να κινούνται υψηλότερα από τον δείκτη κάλυψης των μεγάλων ομότιμων τραπεζών της NYCB» υπογράμμισε ο πρώην ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Bloomberg.

Οι οίκοι αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας έχουν εντάξει το αμερικανικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα στην κατηγορία junk, ενώ η τράπεζα προσπαθεί να καθησυχάσει τις ανησυχίες σχετικά με την έκθεσή της στο εμπορικό real estate και τη μεγάλη πτώση της μετοχής της, η οποία από την αρχή του Ιανουαρίου έχει βουτήξει πάνω από 70%.

Η τράπεζα βρίσκεται σε κρίση από τον Ιανουάριο, όταν αποκάλυψε προβλήματα στο χαρτοφυλάκιο εμπορικών στεγαστικών δανείων και ανακοίνωσε ζημίες για το τέταρτο τρίμηνο ενώ ο εφιάλτης για ένα νέο ξέσπασμα τραπεζικής κρίσης στις ΗΠΑ με ντόμινο καταρρεύσεων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων επανέρχεται στο προσκήνιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στο 13,59% το ποσοστό της Olympia Group στην Entersoft

Alpha Bank: Οδηγός για επιχειρήσεις και ιδιώτες που ακολουθούν ή στοχεύουν να ενσωματώσουν βιώσιμες πρακτικές

Η Gastrade δεσμεύθηκε για τη δημιουργία δυο παιδιατρικών ΜΕΘ και θέρμανση σχολείων στην Αλεξανδρούπουλη

gazzetta
gazzetta reader insider insider