Inditex: Έσπασαν κάθε ρεκόρ οι πωλήσεις το 2023 - Στα 36 δισ. ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Inditex: Έσπασαν κάθε ρεκόρ οι πωλήσεις το 2023 - Στα 36 δισ. ευρώ
Η Inditex, η μητρική εταιρεία του Zara, καταγράφει υψηλό ρεκόρ για τη μετοχή της, αναφέροντας θετικά αποτελέσματα στις πωλήσεις της άνοιξης και συνεχίζοντας το εντυπωσιακό σερί του 2023 όπου τα έσοδα της ξεπέρασαν την αντίπαλη H&M.

Σε επίπεδο-ρεκόρ αναρριχήθηκε η μετοχή της Inditex, μητρικής των Zara, χάρη στα θετικά πρώτα αποτελέσματα από το μέτωπο των εαρινών πωλήσεων, με την εταιρεία να διατηρεί το ισχυρό momentum που ώθησε τα έσοδά της πάνω από αυτά της ανταγωνίστριας H&M.

Αναλυτικότερα, η μετοχή του μεγαλύτερου ομίλου λιανικών πωλήσεων μόδας στον κόσμο που διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο της Μαδρίτης, βρέθηκε να ενισχύεται σχεδόν 6% στις συναλλαγές της Τετάρτης, καθώς εμφάνισε άλμα 11% των πωλήσεων σε σταθερές ισοτιμίες στο διάστημα 1η Φεβρουαρίου έως 11 Μαρτίου.

Οι πωλήσεις για το 2023 έως τον Ιανουάριο του 2024 έχουν επίσης αγγίξει ιστορικό υψηλό με αύξηση 10% φτάνοντας τα 36 δισ. ευρώ. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Oscar Garcia δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ότι «η χρονιά ξεκίνησε με θετική χροιά σε ένα περίπλοκο σκηνικό που βάλλεται από τις πιέσεις του πληθωρισμού και της γεωπολιτικής αστάθειας».

Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα συμβαδίζουν με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, παρ' όλα αυτά ο ρυθμός ανάπτυξης είναι πιο αργός σε σχέση με ένα χρόνο πριν καθώς έχει μετριαστεί η αύξηση των τιμών.

Ο ισπανικός όμιλος, επεκτείνεται στις ΗΠΑ, τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά μετά την Ισπανία και σχεδιάζει να ανοίξει νέα Zara καταστήματα σε Λος Άντζελες, Λας Βέγκας, Κέιμπριτζ και Μασαχουσέτη καθώς και το πρώτο Massimo Dutti κατάστημα στο Μαϊάμι.

Η Inditex έχει κατορθώσει να διευρύνει το προβάδισμά της από την σουηδική H&M, φέρνοντας γρηγορότερα τις τάσεις στο κοινό από τους άλλους προμηθευτές και πουλώντας περισσότερα ρούχα σε υψηλότερες τιμές. Αυτό της επέτρεψε να αντιμετωπίσει και τον ανταγωνισμό του κινέζικου Shein.

Η H&M για τον Ιανουάριο ανακοίνωσε μείωση 4% επί των πωλήσεων του Δεκεμβρίου και του Ιανουαρίου, ιδιαίτερα αρνητικό δείγμα καθώς το διάστημα αυτό περιλαμβάνει και την εορταστική περίοδο. Αντίστοιχη πορεία ακολουθεί και η Zalando, γερμανική ομόλογη που σήμερα ανακοίνωσε πτώση στις πωλήσεις της για όλο το έτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Moody's που έρχεται και τα μηνύματα που στέλνουν οι οίκοι αξιολόγησης

Nvidia: Οι 5 τομείς που επενδύει το «βουνό» των 26 δισ. που διαθέτει

Adidas: Προειδοποιεί για πτώση των πωλήσεων στη Βόρεια Αμερική - Πουλάει σε τιμή κόστους τα Yeezy

gazzetta
gazzetta reader insider insider