ΟΠΑΠ Forward: 13 νέες επιχειρήσεις στον έκτο κύκλο του προγράμματος – Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΟΠΑΠ Forward: 13 νέες επιχειρήσεις στον έκτο κύκλο του προγράμματος – Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα
Οι εταιρείες που έχουν συμμετάσχει μέχρι σήμερα στο πρόγραμμα έχουν δημιουργήσει 2.847 νέες θέσεις εργασίας και έχουν αυξήσει τον τζίρο τους συνολικά κατά 470 εκατ. ευρώ, τόνισε ο CEO του ΟΠΑΠ, Γιάν Κάρας.

Με 13 νέες επιχειρήσεις από διάφορους κλάδους της ελληνικής οικονομίας ξεκινά ο έκτος κύκλος του προγράμματος ΟΠΑΠ Forward που έχει ως στόχο να ενισχύει μικρομεσαίες επιχειρήσεις με εκπαίδευση και εφόδια ώστε αυτές να αναπτυχθούν σε Ελλάδα και εξωτερικό, να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητά τους και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Οι επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στον έκτο κύκλο παρουσιάστηκαν χθες σε ειδική εκδήλωση κατά την οποία βραβεύθηκαν και επιχειρήσεις που συμμετείχαν στους προηγούμενους κύκλους του προγράμματος και ξεχώρισαν για τα αποτελέσματά τους.

Όπως δήλωσε ο CEΟ του ΟΠΑΠ, Γιαν Κάρας, κατά την χθεσινή εκδήλωση στόχος του προγράμματος ΟΠΑΠ Forward είναι να υποστηριχθούν δυναμικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να αποκτήσουν εργαλεία και γνώση για να αξιοποιήσουν καλύτερα τη δυναμική τους. «Θέλουμε να κάνουμε τη διαφορά και να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας προς όφελος της κοινωνίας», είπε ο κ. Κάρας τονίζοντας πως από τις 68 επιχειρήσεις που έχουν συμμετάσχει έως σήμερα στο πρόγραμμα έχουν δημιουργηθεί 2.847 άμεσες θέσεις εργασίας, ενώ υποστηρίζουνε περισσότερες από 23.000 έμμεσες θέσεις εργασίας. Ακόμη, έχουν αυξήσει τον τζίρο τους συνολικά κατά 470 εκατ. ευρώ.

«Σήμερα καλωσορίζουμε στο πρόγραμμα ΟΠΑΠ Forward 13 νέες εταιρείες που δημιουργούν αξία και νέες θέσεις εργασίας. Πρόκειται για εταιρείες που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της ελληνικής οικονομίας», τόνισε ο αναπληρωτής CEO του ΟΠΑΠ, Οδυσσέας Χριστοφόρου, σημειώνοντας πως πολλές από αυτές τις εταιρείες έχουν την έδρα τους στην περιφέρεια, μακριά από τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, ενώ ακόμη πολλές αποτελούν γυναικεία υπόθεση «Το πρόγραμμα ΟΠΑΠ forward είναι εδώ για να προετοιμάσει τις εταιρείες του μέλλοντος. Θα είμαστε δίπλα σας και στις επιτυχίες και στις προκλήσεις της νέας εποχής», υπογράμμισε ο κ. Χριστοφόρου.

Οι 13 επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στο νέο κύκλο του προγράμματος είναι οι εξής:

  1. Aggroapps
  2. Freshline
  3. Kyknos
  4. Ideal bikes
  5. Οι Γουμένισσες
  6. Prigipo
  7. Callista
  8. Nutree
  9. Umismack
  10. Αρχειοθήκη
  11. Softweb
  12. Dakadaridis
  13. Skag

To ΟΠΑΠ Forward παρέχει στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις μια σειρά υπηρεσιών όπως:

  • Ολοκληρωμένη καθοδήγηση μέσω ενός δικτύου επιτυχημένων επιχειρηματιών και υψηλόβαθμων στελεχών της αγοράς
  • Εκπαιδευτικά σεμινάρια σε τομείς όπως η στρατηγική, η διαχείριση οικονομικών και ανθρώπινου δυναμικού, το marketing και οι πωλήσεις, το branding και η επικοινωνία
  • Πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα
  • Πρόσβαση σε διεθνείς αγορές
  • Δράσεις δικτύωσης τόσο με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, όσο και με άλλους επιχειρηματίες

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κατασκευές: Πώς τα ιδιωτικά projects αποτελούν πόλο έλξης για ΤΕΡΝΑ, Intrakat - ΑΚΤΩΡ, ΑΒΑΞ, ΜΕΤΚΑ

Τράπεζες: Καθαρά κέρδη 4,3 δισ. και επιτοκιακά έσοδα 8,2 δισ. ευρώ το 2023

Italgas: Επενδύσεις 106 εκατ. το 2023 στα ελληνικά δίκτυα αερίου – Στα 180 εκατ. το CAPEX φέτος

gazzetta
gazzetta reader insider insider