Goldman Sachs: Θα επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο ιδιωτικών πιστώσεων στα 300 δισ. σε πέντε χρόνια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Goldman Sachs: Θα επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο ιδιωτικών πιστώσεων στα 300 δισ. σε πέντε χρόνια
Να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο ιδιωτικών πιστώσεων στα 300 δισ. δολάρια σε πέντε χρόνια από τα σημερινά 130 δισ. δολάρια, στοχεύει η Goldman Sachs Asset Management, μονάδα του Ομίλου Goldman Sachs, θέτοντας σε εφαρμογή ένα επιθετικό σχέδιο επέκτασης. 

Να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο ιδιωτικών πιστώσεων στα 300 δισ. δολάρια σε πέντε χρόνια από τα σημερινά 130 δισ. δολάρια, στοχεύει η Goldman Sachs Asset Management, μονάδα του Ομίλου Goldman Sachs, θέτοντας σε εφαρμογή ένα επιθετικό σχέδιο επέκτασης.

«Είναι μια τεράστια ευκαιρία», δήλωσε στο Reuters σε συνέντευξή του ο Marc Nachmann, παγκόσμιος επικεφαλής διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και περιουσίας της Goldman.

Οι ιδιωτικές πιστωτικές φιλοδοξίες της Goldman είναι μεγαλύτερες εκείνες των ανταγωνιστών της, συμπεριλαμβανομένης της Morgan Stanley που στοχεύει να διπλασιάσει μεσοπρόθεσμα το χαρτοφυλάκιο ιδιωτικών πιστώσεων στα 50 δισ. δολάρια καθώς συγκεντρώνει κεφάλαια από μεγάλους επενδυτές.

Η JPMorgan Chase, έχει διαθέσει τουλάχιστον 10 δισ. δολάρια για ιδιωτική πίστωση, ενώ η Wells Fargo και η Citigroup, έχουν δημιουργήσει συνεργασίες για να εισχωρήσουν ακόμα πιο βαθιά στη συγκεκριμένη αγορά.

Από τα 40 έως 50 δισ. δολάρια που σχεδιάζει να συγκεντρώσει η Goldman για εναλλακτικές επενδύσεις τη φετινή χρονιά, τουλάχιστον το ένα τρίτο θα χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση ιδιωτικών πιστωτικών στρατηγικών, όπως ανέφερε ο Marc Nachmann.

Ο Nachmann, βετεράνος της Goldman για τρεις δεκαετίες, τέθηκε επικεφαλής της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και περιουσίας μετά τη συγχώνευση των επιχειρήσεων από τον CEO David Solomon το 2022.

Έκτοτε, η Goldman Sachs Asset Management (GSAM) έχασε ορισμένα στελέχη υψηλού προφίλ , συμπεριλαμβανομένου του πρώην επικεφαλής επενδύσεων Julian Salisbury, ο οποίος εντάχθηκε στην επενδυτική εταιρεία Sixth Street. Η Katie Koch έφυγε μετά από δύο δεκαετίες για να γίνει Διευθύνων Σύμβουλος του asset manager TCW Group.

Ο δανεισμός της Goldman στη διαχείριση περιουσίας ως ποσοστό των περιουσιακών στοιχείων των πελατών της είναι 3%, πολύ κάτω από τον μέσο όρο του 9% μεταξύ των ανταγωνιστών της, σύμφωνα με έκθεση της Autonomous Research.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Porsche: Προειδοποιεί για μειωμένη κερδοφορία αλλά αυξάνει το μέρισμά της

Lego: Αύξηση 2% στα έσοδα το 2023 - Η εικόνα σε ΗΠΑ, Κίνα και Ευρώπη

Η Airbnb απαγορεύει τις κάμερες ασφαλείας στο εσωτερικό των καταλυμάτων

gazzetta
gazzetta reader insider insider