Μνημόνιο Συνεργασίας με την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου υπογράφει ο Γιάννης Στουρνάρας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μνημόνιο Συνεργασίας με την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου υπογράφει ο Γιάννης Στουρνάρας
Η τάση εμφανίζεται πάντως λιγότερο κακή απ' ό,τι την προηγούμενη χρονιά, καθώς το 2022 οι εκπομπές είχαν αυξηθεί κατά 490 εκατομμύρια τόνους.

Επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο πραγματοποιεί σήμερα ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, μετά από πρόσκληση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου (ΚΤΚ) Κωνσταντίνου Ηροδότου. Τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος συνοδεύει η Υποδιοικήτρια της Τράπεζας Χριστίνα Παπακωνσταντίνου.

Κατά την επίσκεψη θα υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των δύο κεντρικών τραπεζών σε τομείς όπως η Εποπτεία (επιτόπιοι έλεγχοι, cyber resilience, ICT risks), η οικονομική έρευνα, τα Συστήματα Πληρωμών, η πρόληψη ξεπλύματος χρήματος, η κλιματική αλλαγή, οι δράσεις χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού κ.α.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται σε συνέχεια αντίστοιχης επίσκεψης εργασίας της Υποδιοικήτριας της Τράπεζας της Ελλάδος Χριστίνας Παπακωνσταντίνου τον Σεπτέμβριο του 2023, κατά την οποία είχε συμφωνηθεί η σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο κεντρικών τραπεζών.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος θα συναντηθεί επίσης με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Υπουργό Οικονομικών Μάκη Κεραυνό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Deutsche Bank: Τα δύο τοπικά «stories» που λάμπουν το 2024 - Nikkei και Χρηματιστήριο Αθηνών στην κορυφή

Η Intralot υπογράφει νέα 7ετή συμφωνία με τη Magnum Corporation στη Μαλαισία

Aegean: Την ακύρωση 625 ιδίων ομολογιών αποφάσισε το ΔΣ

gazzetta
gazzetta reader insider insider