Το νέο ηλεκτρικό supercar της BYD θα είναι πιο γρήγορο και από Ferrari

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το νέο ηλεκτρικό supercar της BYD θα είναι πιο γρήγορο και από Ferrari
Πηγή: Getty Images
Η κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία BYD μέσα στο σαββατοκύριακο αποκάλυψε το νέο της εγχείρημα που υπόσχεται ότι μπορεί να συναγωνιστεί σε ταχύτητα μοντέλα των γιγάντων του χώρου, όπως η Ferrari.

Η κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία BYD μέσα στο σαββατοκύριακο αποκάλυψε το νέο της εγχείρημα: ένα ηλεκτρικό supercar που υπόσχεται ότι μπορεί να συναγωνιστεί σε ταχύτητα μοντέλα των γιγάντων του χώρου, όπως η Ferrari.

Το supercar με το όνομα U9 θα κυκλοφορήσει από το πολυτελές brand της BYD, Υangwang, το οποίο εισήχθη πριν ένα μόλις χρόνο στην αγορά και αριθμεί μέχρι στιγμής δύο άλλα οχήματα.

Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, το U9 θα έχει μέγιστη ταχύτητα/ώρα τα 309,19 χλμ, ενώ θα μπορεί να «πιάνει» τα 100 χλμ./ ώρα σε μόλις 2,36 δευτερόλεπτα.

Εφόσον κάτι τέτοιο ισχύσει και στην πράξη, το μοντέλο θα μπορεί να συγκριθεί με το υβριδικό SF90 της Ferrari, που κατά την ιστοσελίδα της εταιρείας «πιάνει» τα 100 χλμ./ώρα σε 2,5 δευτερόλεπτα.

Οι τιμές για το U9 θα ξεκινούν από 1,68 εκατομμύρια γουάν (233,424 δολάρια) και οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν μέσα στο καλοκαίρι, ανέφερε η εταιρεία σε δελτίο Τύπου.

Όπως και τα υπόλοιπα μοντέλα της BYD, το U9 θα έχει μπαταρία ιόντων λιθίου την οποία προτιμούν πλέον αρκετοί κατασκευαστές ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων καθώς δεν προϋποθέτει την χρήση ακριβών μετάλλων όπως το κοβάλτιο και είναι επομένως φθηνότερη. Επιπρόσθετα η Κίνα είναι κύρια αγορά στην παραγωγή τέτοιων μπαταριών.

Παρόλο που η κύρια παραγωγή και πωλήσεις της BYD επικεντρώνονται στην Κίνα, η εταιρεία έχει δηλώσει τις προθέσεις της για επέκταση στην παγκόσμια αγορά. Πέρυσι, είχε ανακοινώσει το άνοιγμα του πρώτου εργοστασίου της στην Ευρώπη, ενώ η ουγγρική κυβέρνηση επιβεβαίωσε σήμερα ότι το Σαββατοκύριακο έγιναν σχετικές συναντήσεις μεταξύ του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν με επικεφαλής της BYD για τη δημιουργία μονάδας παραγωγής.

Οι επιθυμίες για επέκταση εγείρουν ερωτήματα καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ θέλουν να ενισχύσουν τις τοπικές αγορές ηλεκτρικών οχημάτων τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Berkshire Hathaway: Στο 1 τρισ. δολάρια η κεφαλαιοποίηση

Αλουμίνιο: Προσφορά 2,2 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της Alumina από την Alcoa

Νέο ρεκόρ καταγράφει η τιμή του κακάο - Φόβοι για ελλείψεις στην αγορά

gazzetta
gazzetta reader insider insider