JPMorgan Chase: Πούλησε για πρώτη φορά μετοχές της ο Τζέιμι Ντάιμον

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
JPMorgan Chase: Πούλησε για πρώτη φορά μετοχές της ο Τζέιμι Ντάιμον
O Ντάιμον και η οικογένειά του σκοπεύουν να πουλήσουν 1 εκατομμύριο από τις 8,6 εκατομμύρια μετοχές που κατέχουν συνολικά.

Μετοχές της JPMorgan Chase, αξίας περίπου 150 εκατ. δολαρίων, πούλησε ο CEO Jamie Dimon, και είναι η πρώτη φορά που ο επικεφαλής της μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας προχωρά σε πώληση μετοχών από όταν ανέλαβε τα ηνία το 2005.

O Ντάιμον και η οικογένειά του σκοπεύουν να πουλήσουν 1 εκατομμύριο από τις 8,6 εκατομμύρια μετοχές που κατέχουν συνολικά, σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε η τράπεζα στις ρυθμιστικές αρχές τον περασμένο Οκτώβριο. Ο Ντάιμον, ένας από τους CEO με τη μακροβιότερη θητεία στην Wall Street, έχει πουλήσει μέχρι στιγμής 821.778 μετοχές της τράπεζας.

Η JPMorgan Chase έχει κεφαλαιοποίηση άνω των 527 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία της LSEG.

Η πώληση δεν σχετίζεται με κάποια διαδοχή στη ηγεσία και ο Ντάιμον δεν σχεδιάζει προς το παρόν να πουλήσει περισσότερες μετοχές, αλλά θα μπορούσε να το εξετάσει στο μέλλον, είχε διευκρινίσει εκπρόσωπος της εταιρείας τον Οκτώβριο.

Οι απολαβές του Ντάιμον αυξήθηκαν περίπου 4,3% στα 36 εκατομμύρια δολάρια το 2023.

Η JPMorgan ανακοίνωσε τα μεγαλύτερα κέρδη στην ιστορία της πέρυσι. Εξαγόρασε επίσης την υπό κατάρρευση περιφερειακή τράπεζα First Republic Bank τον Μάιο, η οποία συνέβαλε στην ενίσχυση των κερδών.

Φώτο: @associatedpress

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Nvidia: Πλουσιότερος κατά 9 δισ. δολάρια ο CEO Jensen Huang από το ράλι της μετοχής

gazzetta
gazzetta reader insider insider