Honda: Τα ισχυρά αποτελέσματα τριμήνου αναβάθμισαν τις προβλέψεις για το 2024

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Honda: Τα ισχυρά αποτελέσματα τριμήνου αναβάθμισαν τις προβλέψεις για το 2024
Στην αναβάθμιση του guidance για το σύνολο του έτους προχώρησε η Honda, καθώς η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία είδε τα κέρδη της να ενισχύονται σημαντικά στο προηγούμενο τρίμηνο.

Στην αναβάθμιση του guidance για το σύνολο του έτους προχώρησε η Honda, καθώς η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία είδε τα κέρδη της να ενισχύονται σημαντικά στο προηγούμενο τρίμηνο, λαμβάνοντας σημαντική ώθηση από την αύξηση των πωλήσεων στην αγορά των ΗΠΑ αλλά και από τις χαμηλές πτήσεις του ιαπωνικού γεν έναντι του δολαρίου.

Ειδικότερα, η εταιρεία αναμένει πλέον λειτουργικά κέρδη 8,4 δισ. δολαρίων (1,25 τρισ. γεν) για το σύνολο του έτους, αυξάνοντας κατά περίπου 4% την προηγούμενη πρόβλεψή της που έκανε λόγο για κέρδη 8,2 δισ. δολαρίων. Η νέα πρόβλεψη της Honda, ωστόσο, υπολείπεται αυτής των αναλυτών σε έρευνα της LSEG που ανέμεναν μία πρόβλεψη στα 8,5 δισ. δολάρια.

Παράλληλα, η Honda ανέφερε πως στο τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου, τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν 35% στα 379,8 δισεκατομμύρια γεν, σύμφωνα με τη μέση εκτίμηση των 371,6 δισεκατομμυρίων γιεν σε δημοσκόπηση εννέα αναλυτών της LSEG.

Σημειώνεται πως η ιαπωνική εταιρεία είδε τις πωλήσεις της σε παγκόσμια κλίμακα να ενισχύονται κατά 5,6% το 2023, φτάνοντας τα 4 εκατ. οχήματα, με τις πωλήσεις στην αμερικανική αγορά να αυξάνονται για πρώτη φορά εδώ και οκτώ χρόνια κατά 33%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Honda: Ανάκληση 750.000 οχημάτων στις ΗΠΑ λόγω προβλήματος στον αερόσακο

Siemens: Πάνω από τις προβλέψεις τα κέρδη - Σε ιστορικό υψηλό το ανεκτέλεστο

gazzetta
gazzetta reader insider insider