Toyota: Ανακοίνωσε επένδυση 1,3 δισ. δολ. σε νέο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρονικών οχημάτων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Toyota: Ανακοίνωσε επένδυση 1,3 δισ. δολ. σε νέο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρονικών οχημάτων
Η Toyota Motor ανακοίνωσε ότι πρόκειται να επενδύσει 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε εργοστάσιο στο Κεντάκι για την παραγωγή ενός νέου αμιγώς ηλεκτρικού  SUV για την αμερικανική αγορά.

Η Toyota Motor ανακοίνωσε ότι πρόκειται να επενδύσει 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε εργοστάσιο στο Κεντάκι για την παραγωγή ενός νέου αμιγώς ηλεκτρικού SUV για την αμερικανική αγορά.

Η παραγωγή του οχήματος αναμένεται να ξεκινήσει είτε στα τέλη του 2025 είτε στις αρχές του 2026, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας. Η ανακοίνωση της Toyota αποτελεί μέρος των σχεδίων που έχει ήδη γνωστοποιήσει η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία για υλοποίηση επενδύσεων ύψους 35 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρίες ή BEV μέχρι το 2030.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο όχημα, το οποίο πιθανότατα θα ανταγωνίζεται τρέχοντα οχήματα όπως το Rivian R1S και το Kia EV9.

Η Toyota, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, είναι από τις πιο εξέχουσες αυτοκινητοβιομηχανίες που δηλώνουν ότι ενώ τα EV είναι μια λύση για την επίτευξη ουδετερότητας ως προς τον άνθρακα, δεν είναι η μόνη. Η αυτοκινητοβιομηχανία συνεχίζει να επενδύει σε υβριδικά, plug-in υβριδικά οχήματα και άλλες τεχνολογίες, όπως οι κυψέλες καυσίμου υδρογόνου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στη δίνη της Fed παραμένει η Wall Street

Καμία βιασύνη από Fed για μείωση επιτοκίων - «Καμπανάκι» για πληθωρισμό

CEO Occidental: Η αγορά πετρελαίου θα αντιμετωπίσει έλλειψη προσφοράς μέχρι το τέλος του 2025

gazzetta
gazzetta reader insider insider