Societe Generale: Περικοπές 900 θέσεων εργασίας στη Γαλλία φέτος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Societe Generale: Περικοπές 900 θέσεων εργασίας στη Γαλλία φέτος
Όπως έχει δηλώσει ο διευθύνων σύμβουλος Slawomir Krupa, επιδιώκει να μειώσει το λειτουργικό κόστος για να ενισχύσει τα κέρδη.

Η Societe Generale, η τρίτη μεγαλύτερη εισηγμένη τράπεζα της Γαλλίας, πρόκειται να περικόψει περίπου 900 θέσεις εργασίας στη χώρα φέτος, ανέφεραν δύο πηγές με γνώση του θέματος, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος Slawomir Krupa επιδιώκει να μειώσει το λειτουργικό κόστος για να ενισχύσει τα κέρδη.

Σύμφωνα με το Reuters, οι περικοπές θέσεων εργασίας θα στοχεύουν κυρίως σε υπηρεσίες πληροφορικής και άλλων υποστηρικτικών λειτουργιών στα κεντρικά γραφεία της τράπεζας, ανέφεραν οι πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές που δεν ήθελαν να κατονομαστούν καθώς δεν έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις, οι περικοπές θα γίνουν μέσω εθελούσιων αποχωρήσεων.

Ο ακριβής αριθμός των περικοπών θέσεων εργασίας θα είναι μεταξύ 900 και 1.000, αντιπροσωπεύοντας λιγότερο από το 2% του συνολικού εργατικού δυναμικού της τράπεζας στη Γαλλία.

Η Societe Generale απασχολεί περίπου 52.000 άτομα στη Γαλλία και περίπου 112.000 παγκοσμίως, σύμφωνα με την εξαμηνιαία οικονομική έκθεση της για το 2023.

Η τράπεζα αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση. Όπως είναι γνωστό θα παρουσιάσει τα κέρδη ολόκληρου του έτους την επόμενη εβδομάδα.

Με αποστολή να αναζωογονήσει την τιμή της μετοχής και την κερδοφορία της τράπεζας, ο Krupa δήλωσε στους επενδυτές τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι θα περιόριζε το λειτουργικό κόστος κατά περίπου 1,7 δισ. ευρώ έως το 2026.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider