Vodafone: Απέρριψε την βελτιωμένη προσφορά της Iliad για συγχώνευση στην Ιταλία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Vodafone: Απέρριψε την βελτιωμένη προσφορά της Iliad για συγχώνευση στην Ιταλία
Η γαλλική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Iliad ανακοίνωσε πως η Vodafone απέρριψε την αναθεωρημένη προσφορά της για την συνένωση των ιταλικών επιχειρήσεων, και πλέον θα «επιδιώξει με ισχυρό τρόπο» μερίδιο στην αγορά ως αυτόνομος φορέας.

Η γαλλική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Iliad ανακοίνωσε πως η Vodafone απέρριψε την αναθεωρημένη προσφορά της για την συνένωση των ιταλικών επιχειρήσεων, και πλέον θα «επιδιώξει με ισχυρό τρόπο» μερίδιο στην αγορά ως αυτόνομος φορέας.

Η Iliad είχε βελτιώσει την αρχική προσφορά της κατά 100 εκατομμύρια ευρώ, φτάνοντας την στα 6,6 δισ. ευρώ, με την Vodafone να λαμβάνει επίσης 2 δισ. ευρώ σε μετοχικό δάνειο. Η Iliad θα λάμβανε 400 εκατ. σε μετρητά - 100 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα από ό,τι είχε αρχικά προταθεί - και επίσης 2 δισ. ευρώ από μετοχικό δάνειο.

Η Vodafone επιβεβαίωσε το τέλος των συνομιλιών με την Iliad, αλλά είπε ότι συνεχίζει να επιδιώκει άλλες επιλογές για συμφωνία στην Ιταλία. Η μετοχή της εταιρείας στο χρηματιστήριο του Λονδίνου υποχωρεί σχεδόν 4%.

Η Iliad ανακοίνωσε ότι τον Δεκέμβριο είχε υποβάλει πρόταση στη Vodafone για τη συγχώνευση των ιταλικών μονάδων, μια κίνηση που θα συνδύαζε την ταχέως αναπτυσσόμενη καταναλωτική της βάση με τη δύναμη της βρετανικής εταιρείας στις επιχειρήσεις, σε μια εξαιρετικά ανταγωνιστική αγορά.

Η Vodafone ανακοίνωσε τότε πως εξέταζε προτάσεις συνεργασίας με διάφορες εταιρείες, με πιθανή την πιθανότητα μίας συγχώνευσης ή εκχώρησης.

Μία από τις εταιρείες που συζητούσε ήταν με την ιταλική μονάδα Fasteweb της Swisscom.

Εκπρόσωπος της Vodafone δήλωσε πως «δεν βρισκόμαστε πλέον σε συζητήσεις με την Iliad, αλλά οι διαπραγματεύσεις μας με άλλες εταιρείες συνεχίζονται».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Samsung: Πτώση 34% στα λειτουργικά κέρδη

Microsoft: Πάνω από τις εκτιμήσεις κέρδη και έσοδα στο τρίμηνο

Google: Ανακοινώθηκε η κατασκευή Κέντρου Δεδομένων στη Βρετανία - Το κόστος θα φτάσει το 1 δισ.

gazzetta
gazzetta reader insider insider