Μια «ανάσα» από το ιστορικό deal Μπαρτσελόνα και Puma - Έως και 200 εκατ. ευρώ ετησίως

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μια «ανάσα» από το ιστορικό deal Μπαρτσελόνα και Puma - Έως και 200 εκατ. ευρώ ετησίως
Κοντά στην επίτευξη ενός mega deal βρίσκονται Μπαρτσελόνα και Puma, με τους «Μπλαουγκράνα» να λαμβάνουν έως και 200 εκατ. ευρώ ετησίως.

Κοντά στην επίτευξη ενός mega deal βρίσκονται Μπαρτσελόνα και Puma, με τους «Μπλαουγκράνα» να λαμβάνουν έως και 200 εκατ. ευρώ ετησίως από την γερμανική εταιρία, που εάν τελικά δώσουν τα χέρια θα αποτελέσει την πιο επικερδής συμφωνία χορηγίας εξοπλισμού στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Ειδικότερα, με τουλάχιστον 124,5 εκατομμύρια δολάρια (115 εκατομμύρια ευρώ) ετησίως θα ενισχυθούν οι Καταλανοί, αλλά αυτό το ποσό μπορεί να ανέλθει στα 216 εκατομμύρια δολάρια εάν πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις.

Ωστόσο, για να λάβει σάρκα και οστά η ιστορική συμφωνία, οι πρωταθλητές της La Liga είναι σημαντικό να διακόψουν τη συνεργασία τους με την Nike που προμηθεύει τις φανέλες και τον εξοπλισμό της Μπάρτσα από το 1998 και καταβάλλει τουλάχιστον 105 εκατ. ευρώ τη σεζόν, ποσό που φτάνει τα 155 εκατ. ευρώ, με βάση τις «μεταβλητές» που προβλέπονται στο συμβόλαιό τους. Η Puma έχει δεσμευτεί να εργαστεί για να ενισχύσει την επιτυχία της Μπαρτσελόνα στην αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου όχι μόνο σε ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι Γερμανοί δεν πρόκειται να υπογράψουν τίποτα εάν ο ισπανικός σύλλογος δεν λύσει την συνεργασία του με τους Αμερικανούς, ωστόσο είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν ένα μπόνους στους Καταλανούς εάν «σπάσουν» την υπάρχουσα συμφωνία. Σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί το «διαζύγιο», η Nike υπολογίζεται πως θα υποστεί ζημίες 378 εκατομμυρίων δολαρίων (350 εκατομμύρια ευρώ) και δεν προτίθεται να δεχθεί ένα τέτοιο σοκ, δίχως να λάβει μια ισχυρή αποζημίωση. Και μιας και μιλάμε για deal ιστορικού επιπέδου, ψήφισε και ανάδειξε και εσύ τους καλύτερους αθλητές της χρονιάς στο πλαίσιο των Gazzetta Awards.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

JTI: Επενδύσεις 40 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη

Στον «αέρα» οι άγονες ακτοπλοϊκές γραμμές – Προς ανασχεδιασμό ο διαγωνισμός των 150 εκατ. ευρώ

MIG: Αγόρασε γραφεία στη Σταδίου έναντι 2,8 εκατ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider