Visa: Αυξήθηκαν τα κέρδη α' οικονομικού τριμήνου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Visa: Αυξήθηκαν τα κέρδη α' οικονομικού τριμήνου
Η εταιρεία σημείωσε ώθηση 8% στον όγκο πληρωμών κατά το τελευταίο τρίμηνο, ενώ οι επεξεργασμένες συναλλαγές αυξήθηκαν κατά 9%.

Αύξηση των καθαρών κερδών της κατέγραψε στο οικονομικό πρώτο τρίμηνο της η Visa, καθώς μετά το καμπανάκι του κλεισίματος της Πέμπτης στη Wall Street ανακοίνωσε 4,9 δισ. δολάρια ή 2,39 δολάρια ανά μετοχή, σε σύγκριση με καθαρά κέρδη 4,2 δισ. δολάρια ή 1,99 δολάρια ανά μετοχή την προηγούμενη περίοδο.

Μετά από προσαρμογές, η Visa κέρδισε 2,41 δολάρια ανά μετοχή, ξεπερνώντας τη συναινετική πρόβλεψη της FactSet για 2,34 δολάρια ανά μετοχή.

Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 8,63 δισ. δολάρια από 7,94 δισ. δολάρια, ενώ οι αναλυτές έψαχναν για 8,56 δισ. δολάρια.

Η εταιρεία σημείωσε ώθηση 8% στον όγκο πληρωμών κατά το τελευταίο τρίμηνο, ενώ οι επεξεργασμένες συναλλαγές αυξήθηκαν κατά 9%.

Ο CFO της Visa, Chris Suh, δήλωσε ότι οι τάσεις του Ιανουαρίου στις ΗΠΑ αντικατοπτρίζουν μεμονωμένους παράγοντες που δεν είναι ενδεικτικοί για ευρύτερα ζητήματα δαπανών. Για παράδειγμα, περιοχές όπως το Κάνσας Σίτι και το Ντάλας έχουν δει ακραίες χαμηλές θερμοκρασίες που εμπόδισαν τους ανθρώπους να βγουν έξω και να ξοδέψουν.

Η εταιρεία σημείωσε αύξηση 16% στον όγκο από τις διασυνοριακές συναλλαγές, οι οποίες πραγματοποιούνται όταν κάποιος κάνει μια αγορά από έναν έμπορο με έδρα σε διαφορετική χώρα. Ο διασυνοριακός όγκος συνήθως θεωρείται ως μέσος για τα διεθνή ταξίδια, αν και περιλαμβάνει επίσης διεθνείς αγορές ηλεκτρονικού εμπορίου.

Για το οικονομικό δεύτερο τρίμηνο, η Visa αναμένει ότι τα καθαρά κέρδη θα αυξηθούν μέχρι υψηλό μονοψήφιο ρυθμό. Η εταιρεία αναμένει επίσης ότι τα κέρδη ανά μετοχή θα αυξηθούν σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Η εταιρεία εμμένει στην πρόβλεψή της για ολόκληρο το έτος, η οποία δείχνει διψήφια αύξηση των εσόδων σε προσαρμοσμένη βάση σταθερού δολαρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Ανοίγει ο κύκλος» των αξιολογήσεων – Τα εύσημα των θεσμών και οι «μπαλαντέρ»

Επιμένει η ανεργία σε νέους, γυναίκες και μη πτυχιούχους - Υγεία, κατασκευές και μεταφορές οι κλάδοι που προσλαμβάνουν

Εφορία: Αυτόματες φορολογικές δηλώσεις για 1 εκατ. μισθωτούς και συνταξιούχους – Έρχεται διάταξη νόμου

gazzetta
gazzetta reader insider insider