Premia: Λύση συμφωνίας μετόχων μεταξύ Sterner Stenhus Greece AB και της Nequiter Invest AB

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Premia: Λύση συμφωνίας μετόχων μεταξύ Sterner Stenhus Greece AB και της Nequiter Invest AB
Mόνο γίνονται αλλαγές στην εκλογή προσώπων και στα δικαιώματα ψήφου.

Λύση της συμφωνίας μετόχων μεταξύ τη Sterner Stenhus Greece AB και της Nequiter Invest AB, που έχουν μεγάλο ποσοστό στην Premia Properties, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία, ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, πως δεν πρόκειται να επηρεάσει την μετοχική σύνθεση της, παρά μόνο γίνονται αλλαγές στην εκλογή προσώπων και στα δικαιώματα ψήφου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Premia αναφέρει:

«Η PREMIA PROPERTIES (η «Εταιρεία»), ανακοινώνει κατόπιν σχετικών ενημερώσεων που έλαβε την 25.01.2024 από τους Sterner Stenhus Holding AB, την Nequiter Invest AB, τον κ. Ηλία Γεωργιάδη και τον κ. Jan Gösta Lennart Lindeberg ότι στις 22.01.2024 υπεγράφη συμφωνία λύσης της από 27.07.2020 συμφωνίας που είχε υπογραφεί μεταξύ της Sterner Stenhus Greece AB και της Nequiter Invest AB δυνάμει της οποίας είχε συμφωνηθεί ότι η τελευταία θα ασκεί τα δικαιώματα ψήφου που κατέχει στην Εταιρεία υπέρ της εκλογής των προσώπων που ορίζονται από την Sterner Stenhus Greece AB στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας, καθώς και ότι εν γένει θα ασκεί τα δικαιώματά ψήφου που κατέχει στην Εταιρία κατά τρόπο συνεπή προς τις προτάσεις της Sterner Stenhus Greece AB.

Συνεπεία της ανωτέρω συμφωνίας η οποία λύθηκε, το ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου που ήλεγχε η Sterner Stenhus Greece AB σε συνδυασμό με τη Nequiter Invest AB ανερχόταν στο 51,57% επί του συνόλου των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας.

Το ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει η Sterner Stenhus Greece AB (η οποία ελέγχεται από την Sterner Stenhus Holding AB η οποία ελέγχεται από τον κ. Ηλία Γεωργιάδη) ανέρχεται στο 41,62% επί του συνόλου των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας (ενώ σύμφωνα με την τελευταία γνωστοποίηση, η Sterner Stenhus Greece AB κατείχε άμεσα ποσοστό 40,87%).
Το ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει η Nequiter Invest AB (η οποία ελέγχεται από τον κ. Jan Gösta Lennart Lindeberg) ανέρχεται στο 10,70% επί του συνόλου των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρίας και παραμένει ίδιο με την τελευταία γνωστοποίηση.
Η λύση της συμφωνίας δεν αλλάζει την μετοχική σύνθεση της Εταιρείας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Λαγκάρντ (ΕΚΤ): Πρόωρη η συζήτηση για μειώσεις επιτοκίων - «Δείχνει» προς καλοκαίρι, SOS για μισθούς και πληθωρισμό

ΕΚΤ: Αμετάβλητα τα επιτόκια - Τρίτο διαδοχικό pause

ΗΠΑ: Επέκταση του ΑΕΠ κατά 3,3% στο 4ο τρίμηνο του 2023 - Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider