United Airlines: Αναμένει ζημιές μετά το περιστατικό της Alaska Airlines

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
United Airlines: Αναμένει ζημιές μετά το περιστατικό της Alaska Airlines
Ζημιές προβλέπει για το α' τρίμηνο χρήσης η United Airlines, εξέλιξη που αποδίδεται κατά κύριο λόγο στην καθήλωση των Boeing 737 Max 9 από την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας (FAA) μετά και την αποκόλληση τμήματος του συγκεκριμένου τύπου αεροσκάφους κατά τη διάρκεια πτήσης της Alaska Airlines.

Ζημιές προβλέπει για το α' τρίμηνο χρήσης η United Airlines, εξέλιξη που αποδίδεται κατά κύριο λόγο στην καθήλωση των Boeing 737 Max 9 από την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας (FAA) μετά και την αποκόλληση τμήματος του συγκεκριμένου τύπου αεροσκάφους κατά τη διάρκεια πτήσης της Alaska Airlines.

Συγκεκριμένα, η United αναμένει προσαρμοσμένες ζημιές μεταξύ 35 και 85 σεντς ανά μετοχή για τους πρώτους τρεις μήνες του έτους. Η συγκεκριμένη πρόβλεψη είναι η πρώτη ένδειξη για τους επενδυτές του οικονομικού πλήγματος που προκλήθηκε από την καθήλωση των αεροπλάνων που διατάχθηκε από την FAA μία ημέρα μετά το περιστατικό με την πτήση 1282 της Alaska Airlines στις 5 Ιανουαρίου.

Η United διαθέτει 79 τέτοια αεροσκάφη στον στόλο της, περισσότερα από κάθε άλλη αεροπορική, ακολουθούμενη από την Alaska. Η United προβλέπει ότι τα αεροπλάνα της θα παραμείνουν στο έδαφος έως τις 26 Ιανουαρίου.

Η προειδοποίηση από την United για το α' τρίμηνο έρχεται έπειτα από μια σχετικά πολυάσχολη εορταστική περίοδο, αν και οι αεροπορικές εταιρείες αντιμετώπισαν αρκετές χειμερινές καταιγίδες τις πρώτες εβδομάδες του Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider