Cyprus Airways: Ανοίγει τα φτερά της για νέους προορισμούς το 2024

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Cyprus Airways: Ανοίγει τα φτερά της για νέους προορισμούς το 2024
Αύξηση συχνοτήτων για Αθήνα και νέα δρομολόγια για ελληνικούς προορισμούς - Οι επιδόσεις του 2023 και οι στόχοι του 2024

Αύξηση συχνοτήτων σε υφιστάμενα δρομολόγια και προσθήκη νέων προορισμών περιλαμβάνουν τα σχέδια της Cyprus Airways για την χώρα μας, σε μια περίοδο που η αεροπορική εταιρεία «ενισχύει» την εξωστρέφειά της.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν τα στελέχη του αερομεταφορέα κατά την παρουσίαση της νέας ταυτότητας της Cyprus Airways σε δημοσιογράφους, το θερινό πρόγραμμα του αερομεταφορέα για την χώρα μας θα περιλαμβάνει δρομολόγια προς τη Ρόδο, τη Σκιάθο, την Πρέβεζα, τη Σαντορίνη και το Ηράκλειο Κρήτης. Παράλληλα θα αυξηθούν και οι συχνότητες των δρομολογίων προς την ελληνική πρωτεύουσα.

Αύξηση δρομολογίων και νέοι προορισμοί

Στόχος μάλιστα για τη συνέχεια είναι η περαιτέρω αύξηση των συχνοτήτων σε δρομολόγια που εκτελεί ο αερομεταφορέας με προορισμό την Ελλάδα αλλά και η προσθήκη νέων γραμμών που θα συνδέσουν την Κύπρο με περιοχές της ηπειρωτικής και της νησιωτικής χώρας, όπως αυτή της Θεσσαλονίκης.

Άλλωστε όπως επεσήμανε ο Χρίστος Λιμνατίτης, Chief Commercial Officer της εταιρείας, η ζήτηση από την ελληνική αγορά για τους προορισμούς της Ανατολής στους οποίους πετά η Cyprus είναι έντονη. Σημειωτέον ότι το διεθνές δίκτυο της Cyprus για τον χειμώνα περιλαμβάνει, εκτός από την Αθήνα, τη Βηρυτό, το Τελ Αβίβ, το Ντουμπάι, το Μιλάνο, το Παρίσι και τη Ζυρίχη, ενώ άμεσα, στις 5 Φεβρουαρίου, αναμένεται να εκκινήσουν και δρομολόγια προς τις Βρυξέλλες.

Αντίστοιχα, το θερινό πρόγραμμα της αεροπορικής, εκτός Ελλάδας, περιλαμβάνει τη Βηρυτό, το Τελ Αβίβ, τη Νίκαια, το Γερεβάν, το Ντουμπάι, το Μιλάνο, το Παρίσι, τη Ρώμη, τη Ζυρίχη και την Πράγα, ενώ σε αυτό αναμένεται να προστεθούν η Βαρκελώνη, η Γενεύη και οι Βρυξέλλες

Στόχος η αύξηση 10% της επιβατικής κίνησης το 2024

Η ενίσχυση της συνδεσιμότητας με την Ελλάδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της επανατοποθέτησης του αερομεταφορέα στις διεθνείς αγορές, μετά και την αλλαγή σκυτάλης το 2022.

Να θυμίσουμε ότι η Cyprus ως κρατικός αερομεταφορέας της Κύπρου, σταμάτησε να λειτουργεί το 2015. Το σήμα της εταιρείας αποκτήθηκε το 2016 μετά από σχετικό διαγωνισμό από την εταιρεία Charlie Airlines Ltd, η οποία εξασφάλισε τα δικαιώματα του εμπορικού σήματος των Κυπριακών Αερογραμμών για μια δεκαετία. Η εταιρεία αποκτήθηκε από την S7, κάτω από την ομπρέλα της οποίας λειτούργησε μέχρι την πανδημία του κορoνοϊού για να εξαγοραστεί στη συνέχεια, σε δύο φάσεις, από την Arcosjet, εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα εμπορίας ιδιωτικών jets

Η Cyprus, μετέφερε το 2023 πάνω από 500.000 επιβάτες. Το επόμενο έτος δε, αναμένει να αποτελέσει χρονιά περαιτέρω ανάπτυξης, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για αύξηση της τάξης του 10% της επιβατικής κίνησης.

Για το λόγο αυτό μάλιστα, η αεροπορική εταιρεία σχεδιάζει να προσθέσει μετά τον Απρίλιο δύο επιπλέον Airbus A220 στον στόλο των 4 αεροσκαφών (2 Airbus A320 και δύο Airbus A220) που διαθέτει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κύπρος: Η Cyprus Airways διακόπτει μέχρι νεωτέρας τη σύνδεση της Λάρνακας με το Τελ Αβίβ

Τουρισμός: Ρίχνουν ρυθμούς οι βραχυχρόνιες μισθώσεις το α' τρίμηνο του έτους

Το ριμπάουντ κέρδισε ο ευρωπαϊκός τουρισμός το 2023 - Οι επιδόσεις της Ελλάδας και των ανταγωνιστών

gazzetta
gazzetta reader insider insider