TSMC: Πάνω από τις εκτιμήσεις κέρδη και έσοδα στο δ' τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
TSMC: Πάνω από τις εκτιμήσεις κέρδη και έσοδα στο δ' τρίμηνο
TSMC
H TSMC ανέφερε έσοδα δ' τριμήνου ύψους 19,62 δισ. δολαρίων, υψηλότερα από την εκτίμηση των αναλυτών σε έρευνα της LSEG, που ανέμεναν έσοδα σχεδόν 19 δισ. δολαρίων.

Υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα μεγέθη της ταϊβανέζικης Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), καθώς η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής ημιαγωγών παγκοσμίως κατάφερε να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις της παγκόσμιας αγοράς.

Ειδικότερα, η TSMC ανέφερε έσοδα δ' τριμήνου ύψους 19,62 δισ. δολαρίων, υψηλότερα από την εκτίμηση των αναλυτών σε έρευνα της LSEG, που ανέμεναν έσοδα σχεδόν 19 δισ. δολαρίων. Τα έσοδα της εταιρείας ήταν μειωμένα κατά περίπου 1,5% σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2022.

Παράλληλα, ο ταϊβανέζικος κολοσσός σημείωσε καθαρά κέρδη 7,56 δισ. δολαρίων έναντι πρόβλεψης για κέρδη περίπου 7,44 δισ. δολαρίων. Τα κέρδη της TSMC σημείωσαν κάμψη 19,3% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

«Το τέταρτο τρίμηνο, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 14,4% σε σχέση με το γ' τρίμηνο, υποστηριζόμενα από τη συνεχιζόμενη ισχυρή ζήτηση για τσιπ τελευταίες τεχνολογίας», ανέφερε η TSMC στην έκθεση για τις επιδόσεις της στο τέταρτο τρίμηνο.

Η TSMC συγκαταλέγει την Apple και τη Nvidia μεταξύ των μεγαλύτερων πελατών της. Η TSMC παράγει τους πιο προηγμένους επεξεργαστές που υπάρχουν στα iPhone της Apple.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της TCMC, C. Wei, αναγνώρισε ότι το 2023 ήταν μια «δύσκολη και γεμάτη προκλήσεις χρονιά για την παγκόσμια βιομηχανία ημιαγωγών» λόγω των μακροοικονομικών συνθηκών αλλά και εξαιτίας του κύκλου προσαρμογής των αποθεμάτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Παγκόσμια πρωτιά: Πληρώνει το ενοίκιό του σε Bitcoin - «Σταθμός» για τα cryptos

Νέα «πυρά» Ντάιμον (JP Morgan) για Bitcoin: Είναι άχρηστο - Μην μπλέξετε

gazzetta
gazzetta reader insider insider