Η KKCG εξαγόρασε τον τεχνολογικό κολοσσό Avenga - Mega deal για τον Κάρελ Κόμαρεκ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η KKCG εξαγόρασε τον τεχνολογικό κολοσσό Avenga - Mega deal για τον Κάρελ Κόμαρεκ
Στην εξαγορά του πολυεθνικού ομίλου Avenga που έχει αναπτύξει και διαχειρίζεται μια παγκόσμια πλατφόρμα ανάπτυξης προσαρμοσμένου λογισμικού, τεχνητής νοημοσύνης και συμβουλευτικών υπηρεσιών προχώρησε η KKCG του Κάρελ Κόμαρεκ, μεγαλομέτοχου του ΟΠΑΠ.

Στην εξαγορά του πολυεθνικού ομίλου Avenga που έχει αναπτύξει και διαχειρίζεται μια παγκόσμια πλατφόρμα ανάπτυξης προσαρμοσμένου λογισμικού, τεχνητής νοημοσύνης και συμβουλευτικών υπηρεσιών προχώρησε η KKCG του Κάρελ Κόμαρεκ, μεγαλομέτοχου του ΟΠΑΠ.

Η Avenga αποτελεί μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα μηχανικής και συμβουλευτικής λογισμικού ενώ η εξαγορά έλαβε χώρα από funds που διαχειρίζεται η Oaktree Capital Management και η Cornerstone Investment Management, ενώ όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η επένδυση αποτελεί βασικό βήμα στη στρατηγική ανάπτυξη του τεχνολογικού πυλώνα της KKCG.

Με έδρα τη Γερμανία και γραφεία σε 31 τοποθεσίες, η Avenga μεταμορφώνει τις λειτουργίες των πελατών της με τεχνολογικές λύσεις επόμενης γενιάς για να τους τοποθετήσει στην πρώτη γραμμή της ψηφιακής εποχής. Η εταιρεία επικεντρώνεται στον ψηφιακό μετασχηματισμό και την ανάπτυξη προσαρμοσμένου λογισμικού και απασχολεί πάνω από 3.800 επαγγελματίες υψηλής ειδίκευσης με σημαντικό παγκόσμιο αποτύπωμα . Η εξαγορά της Avenga σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στην ιστορία ανάπτυξης της KKCG.

Η Avenga δίνει τη δυνατότητα στην KKCG να ενισχύσει την παρουσία της σε αγορές-στόχους στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, συνεισφέροντας δυναμικά σε τομείς όπως η υγειονομική περίθαλψη και τα φάρμακα, ενώ συμπληρώνει το ισχυρό αποτύπωμα της εταιρείας χαρτοφυλακίου της KKCG Qinshift στην ανάπτυξη προσαρμοσμένου λογισμικού για τηλεπικοινωνίες, τραπεζική και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, αλλά και στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Συνδυάζοντας την προσαρμοσμένη πλατφόρμα ανάπτυξης λογισμικού και το εργατικό δυναμικό της Qinshift με τους πόρους της Avenga, η KKCG θα δημιουργήσει μια από τις κορυφαίες οντότητες ψηφιακού μετασχηματισμού της Ευρώπης, με σχεδόν 7.000 επαγγελματίες και μια μεγάλη διεθνή βάση πελατών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επ. Ανταγωνισμού: Πράσινο φως για την εξαγορά της Leader από την Diorama Investments II

Ελλάκτωρ: Στη MORE της Motor Oil το 25% της Anemos RES - Στα 123,5 εκατ. ευρώ το τίμημα

Motor Oil: Υπεγράφη συμφωνία επιχορήγησης του IRIS από το Innovation Fund

gazzetta
gazzetta reader insider insider