Ναντέλα (CEO της Microsoft): Ο τρόπος διοίκησης της OpenAI πρέπει να αλλάξει

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ναντέλα (CEO της Microsoft): Ο τρόπος διοίκησης της OpenAI πρέπει να αλλάξει
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Σάτια Ναντέλα εκτιμά ότι ο τρόπος διοίκησης της OpenAI πρέπει να αλλάξει, τρεις ημέρες μετά την ξαφνική απόλυση του Σαμ Άλτμαν.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Σάτια Ναντέλα εκτιμά ότι ο τρόπος διοίκησης της OpenAI πρέπει να αλλάξει, τρεις ημέρες μετά την ξαφνική απόλυση του Σαμ Άλτμαν. «Πλέον νομίζω ότι είναι πολύ σαφές ότι κάτι πρέπει να αλλάξει γύρω από τον τρόπο που διοικείται η επιχείρηση», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι η Microsoft έχει μια εξαιρετική επικοινωνία με το διοικητικό συμβούλιο της OpenAI για το εν λόγω ζήτημα.

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά την απομάκρυνση του Άλτμαν, ο CEΟ της Microsoft εμφανίστηκε καθησυχαστικός απέναντι στις αναταραχές στην OpenAI, επισημαίνοντας ότι η κρίσιμη έρευνα γύρω από το πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης συνεχίζεται όπως και η συνεργασία των 2 εταιριών. Ωστόσο, οι τοποθετήσεις του δεν ξεκαθάρισαν τη σύγχυση σχετικά με το πού θα καταλήξουν τελικά ο Άλτμαν και ο συνιδρυτής του OpenAI, Γκρεγκ Μπρόκμαν, ο οποίος ήταν ο πρόεδρος της εταιρείας και πλέον αποτελεί επίσης παρελθόν.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Microsoft ανακοίνωσε ότι προσέλαβε τους Άλτμαν και Μπρόκμαν για να διευθύνουν μια νέα προηγμένη ερευνητική ομάδα τεχνητής νοημοσύνης. Η κίνηση ήρθε μετά την αποτυχία της προσπάθειας του Άλτμαν να επιστρέψει στην εταιρεία που συνίδρυσε, με το διοικητικό συμβούλιο που τον απέλυσε να αρνείται να συμφωνήσει με τους προτεινόμενους όρους της αποκατάστασής του. Το διοικητικό συμβούλιο βρήκε ήδη αντικαταστάτη, αναθέτοντας καθήκοντα CEO στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Twitch Emmett Shear.

Υπενθυμίζεται πως περισσότεροι από 500 εργαζόμενοι της OpenAI απείλησαν να αποχωρήσουν από την εταιρεία εάν το τρέχον διοικητικό συμβούλιο δεν παραιτηθεί και δεν επαναφέρει τους Άλτμαν και Μπρόκμαν. «Οι ενέργειές σας κατέστησαν προφανές ότι δεν είστε σε θέση να επιβλέπετε την OpenAI», ανέφεραν οι εργαζόμενοι. «Δεν μπορούμε να δουλεύουμε για ή με άτομα που δεν διαθέτουν ικανότητα, κρίση και φροντίδα για την αποστολή και τους υπαλλήλους μας» πρόσθεσαν. Οι υπάλληλοι σημειώνουν στην επιστολή ότι μπορεί να φύγουν από την εταιρεία και να ακολουθήσουν τους Άλτμαν και Μπρόκμαν στην Microsoft εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, προσθέτοντας ότι η Microsoft εγγυήθηκε δουλειά για όλους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Septona: Οι 5 άξονες στρατηγικής και οι 4 στόχοι – Μια ανάσα από τα 100 εκατ. οι πωλήσεις

Prodea: Τι φέρνει στην ΑΕΕΑΠ η δημόσια πρόταση - Προάγγελος νέας μετοχικής διαδικασίας;

Premia Properties: Το discount, ο «χάρτης» των εσόδων και οι επενδύσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider