ΟΣΕ: Εκτός λειτουργίας το σύστημα τηλεδιοίκησης μέχρι την Τιθορέα λόγω φωτιάς - «Βλέπει» δολιοφθορά η διοίκηση 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΟΣΕ: Εκτός λειτουργίας το σύστημα τηλεδιοίκησης μέχρι την Τιθορέα λόγω φωτιάς - «Βλέπει» δολιοφθορά η διοίκηση 
Χθες Δευτέρα στις 19:40 το Κέντρο Τηλεδιοίκησης ΣΚΑ έχασε το τμήμα της τηλεδιοίκησης από τον ΣΣ ΑΧΑΡΝΩΝ μέχρι τον ΣΣ ΤΙΘΟΡΕΑΣ.

Εκτός λειτουργίας τέθηκε το σύστημα τηλεδιοίκησης από το τον ΣΣ Αχαρνών μέχρι τον ΣΣ Τιθορέας λόγω φωτιάς με εύφλεκτο υλικό στα καλώδια, η οποία σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΣΕ οφείλεται σε δολιοφθορά. Χθες Δευτέρα στις 19:40 το Κέντρο Τηλεδιοίκησης ΣΚΑ έχασε το τμήμα της τηλεδιοίκησης από τον ΣΣ ΑΧΑΡΝΩΝ μέχρι τον ΣΣ ΤΙΘΟΡΕΑΣ. Από χθες βράδυ και μέχρι και τη στιγμή δεν λειτουργεί η τηλεδιοίκηση του ΟΣΕ. Στο τμήμα από Μενίδι μέχρι Τιθορέα τοπικά λειτουργεί η σηματοδότηση. Άμεσα συνεργεία του ΟΣΕ και του Αναδόχου ξεκίνησαν την διαδικασία ανίχνευσης βλάβης.

Κοντά στον Υποσταθμό Υψηλής Τάσης ΑΧΑΡΝΩΝ που τροφοδοτεί την ηλεκτροκίνηση βρήκαν φρεάτιο που άγνωστοι είχαν σπάσει το κάλυκα σκυροδέματος και είχαν βάλει φωτιά με εύφλεκτο υγρό στα καλώδια χωρίς να κλέψουν τίποτα.

«Προφανέστατα πρόκειται για δολιοφθορά που θέτει σε κίνδυνο την κυκλοφορία των τρένων αλλά και την απώλεια ελέγχου της ηλεκτροκίνησης», όπως τουλάχιστον εκτιμά ο ΟΣΕ. «Ο ΟΣΕ θα εξαντλήσει όλα τα νόμιμα μέσα προκειμένου να διαφυλάξει την ασφάλεια του δικτύου και να βρεθούν οι ένοχοι αυτών των πράξεων», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Τερεζάκης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider