Comcast: «Άλμα» σε έσοδα και κέρδη τριμήνου με ώθηση από τα θεματικά της πάρκα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Comcast: «Άλμα» σε έσοδα και κέρδη τριμήνου με ώθηση από τα θεματικά της πάρκα
Τα έσοδα από τις ευρυζωνικές συνδέσεις των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 3,8% στα 6,4 δισ. δολάρια, παρόλο που οι συνδρομητές μειώθηκαν λόγω των υψηλότερων επιτοκίων.

Η Comcast ξεπέρασε τόσο τις εκτιμήσεις εσόδων όσο και κερδών το τρίτο τρίμηνο, καθώς η εταιρεία πρόσθεσε 294.000 πελάτες ασύρματης σύνδεσης ενώ οι πωλήσεις των θεματικών πάρκων της NBCUniversal αυξήθηκαν στα ύψη, ανακοίνωσε η εταιρεία την Πέμπτη.

Η ναυαρχίδα της υπηρεσίας streaming Peacock της NBCUniversal πρόσθεσε 4 εκατ. δολάρια και τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 64% στα 830 εκατ. δολάρια, περιορίζοντας την τριμηνιαία απώλεια της συνδρομητικής υπηρεσίας στα 565 εκατ. δολάρια. Ο Peacock έχασε 614 εκατ. δολάρια την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους με έσοδα 506 εκατ. δολάρια.

Πιο αναλυτικά, στα κέρδη ανά μετοχή ανακοίνωσε 1,08 δολάρια προσαρμοσμένα έναντι 95 σεντς που αναμένονταν ενώ στα έσοδα σημείωσε 30,12 δισ. δολάρια έναντι 29,68 δισ. δολαρίων που αναμένονταν.

Για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, η Comcast ανέφερε καθαρά κέρδη 4 δισ. δολαρίων, ή 98 σεντς ανά μετοχή, σε σύγκριση με απώλεια 4,6 δισ. δολαρίων ή 1,05 σεντς δολαρίων ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα.

Τα αποτελέσματα του προηγούμενου έτους επηρεάστηκαν από εφάπαξ χρεώσεις απομείωσης και υπεραξίας που σχετίζονται με την εξαγορά της Sky από την Comcast το 2018.

Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 0,9% σε σύγκριση με την περσινή περίοδο. Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν 5,1% στα 9,96 δισ. δολάρια.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη των θεματικών πάρκων προ τόκων, φόρων, αποσβέσεων και αποσβέσεων αυξήθηκαν 20% στα 983 εκατ. δολάρια - το υψηλότερο τριμηνιαίο κέρδος που έχει καταγραφεί για το τμήμα - λόγω της δημοτικότητας του Super Nintendo World στα Universal Studios Hollywood, ανακοίνωσε η Comcast.

Η Comcast έχασε 18.000 πελάτες ευρυζωνικής σύνδεσης υψηλής ταχύτητας το τρίμηνο και 490.000 συνδρομητές βίντεο, καθώς οι Αμερικανοί συνεχίζουν να εγκαταλείπουν την παραδοσιακή καλωδιακή τηλεόραση για υπηρεσίες streaming. Η Comcast έκλεισε το τρίμηνο με 14,5 εκατομμύρια συνδρομητές βίντεο και 29,8 εκατομμύρια οικιακούς πελάτες ευρυζωνικότητας.

Τα έσοδα από τις ευρυζωνικές συνδέσεις των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 3,8% στα 6,4 δισ. δολάρια, παρόλο που οι συνδρομητές μειώθηκαν λόγω των υψηλότερων επιτοκίων.

Τα έσοδα από ασύρματη σύνδεση αυξήθηκαν κατά 16% στα 917 εκατ. δολάρια το τρίμηνο. Η Comcast έκλεισε το τρίμηνο με 6,3 εκατομμύρια πελάτες ασύρματου δικτύου. Η Comcast χρησιμοποιεί το δίκτυο της Verizon για να παρέχει ασύρματη κάλυψη Xfinity από μια συμφωνία που συνήφθη το 2016.

Τέλος, όσον αφορά την κινηματογραφική της δραστηριότητα, το «Oppenheimer» έγινε η βιογραφική ταινία με τις υψηλότερες εισπράξεις όλων των εποχών, αποφέροντας περισσότερα από 900 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα από τα εισιτήρια. Ωστόσο, τα έσοδα από τον κινηματογράφο μειώθηκαν κατά 25% το τρίμηνο σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Photo: GettyImages/Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Merck: «Διέλυσε» τις προβλέψεις για τα αποτελέσματα τριμήνου

BNP Paribas: Για λίγο έχασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών στο τρίτο τρίμηνο

TotalEnergies: «Βουτιά» 35% στα καθαρά κέρδη το γ' τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider