Nexi: Πρόταση εξαγοράς της εξετάζει η CVC Capital Partners

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Nexi: Πρόταση εξαγοράς της εξετάζει η CVC Capital Partners
Παρόλο που οι διαβουλεύσεις από την πλευρά της CVC έχουν ξεκινήσει, δεν είναι καθόλου βέβαιο πως θα γίνει και επίσημη πρόταση εξαγοράς. 

Στο στόχαστρο της CVC Capital Partners βρίσκεται ο γίγαντας των ευρωπαϊκών πληρωμών Nexi καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Bloomberg έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες μιας πιθανής προσφοράς για την εξαγορά της.

Πηγές κάνουν λόγο για αξιολόγηση της εταιρείας πληρωμών εδώ και αρκετό καιρό από τη CVC ενώ την ίδια στιγμή οι πληροφορίες αυτές ωθούν προς τα πάνω τις μετοχές της Nexi, με άνοδο 10% στο Μιλάνο, διαμορφώνοντας τη χρηματιστηριακή της αξία στα 8,3 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, διάφορα άλλα funds έχουν κατά καιρούς εκφράσει το ενδιαφέρον τους για τη Nexi ενώ δεν είναι απίθανη μια κοινή προσφορά για την εξαγορά της εταιρίας.

Παρόλο που οι διαβουλεύσεις από την πλευρά της CVC έχουν ξεκινήσει, δεν είναι καθόλου βέβαιο πως θα γίνει και επίσημη πρόταση εξαγοράς.

Περιζήτητες οι εταιρίες πληρωμών από τα funds

Οι εταιρείες πληρωμών έχουν αποδειχθεί δημοφιλείς στόχοι εξαγοράς από τα funds. Τον Ιούνιο, η Brookfield Asset Management συμφώνησε να εξαγοράσει την εισηγμένη στο Λονδίνο Network International Holdings Plc για περίπου 2,2 δισεκατομμύρια στερλίνες για να επεκτείνει την παρουσία της στον κλάδο των πιστωτικών καρτών στη Μέση Ανατολή. Ένα μήνα αργότερα, η GTCR σύναψε συμφωνία για το πλειοψηφικό μερίδιο της Worldpay, της μονάδας Fidelity National Information Services που χειρίζεται πληρωμές με κάρτα για επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο.

Η Nexi που υποστηρίζεται από ιδιωτικά κεφάλαια έχει αναπτυχθεί γρήγορα μέσω μιας σειράς εξαγορών τα τελευταία χρόνια και έγινε ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στον ευρωπαϊκό κλάδο πληρωμών. Στους βασικούς μετόχους της περιλαμβάνονται η Hellman & Friedman, καθώς και ένα όχημα που υποστηρίζεται από την Bain Capital και την Advent International, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται το Bloomberg. Ωστόσο, δεν είναι σαφές αν οι ιδιοκτήτες της Nexi ενδιαφέρονται για την πώλησή της. Οι εκπρόσωποι των CVC, Nexi, Advent και Hellman & Friedman αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες, ενώ ένας εκπρόσωπος της Bain δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο.

Ιταλούς επενδυτές προτιμά η κυβέρνηση Μελόνι

Η ιταλική τράπεζα Cassa Depositi e Prestiti, η οποία ελέγχεται από την κυβέρνηση της χώρας, κατέχει περίπου το 13,5% της Nexi, την οποία απέκτησε υπό προηγούμενη διοίκηση. Κατά τον πρώτο χρόνο στην εξουσία, η κυβέρνηση της σημερινής πρωθυπουργού, Τζόρτζια Μελόνι, έδειξε πως προτιμά σε περιπτώσεις εξαγορών να αποκτούν τον έλεγχοι οι εγχώριοι έναντι των ξένων επενδυτών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

CVC: Έρχεται η μεγαλύτερη IPO για φέτος στην Ευρώπη - «Φαβορί» το Χρηματιστήριο της Ολλανδίας

Johnson & Johnson: Προσπαθεί για 3η φορά να καταφύγει σε πτώχευση για το καρκινογόνο ταλκ - Χιλιάδες αγωγές

P&G: Πάνω από τις εκτιμήσεις κέρδη και έσοδα στο γ' τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider