«Tour» των ελληνικών εισηγμένων σε Φρανκφούρτη, Λονδίνο και Νέα Υόρκη – Τα επόμενα roadshows του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Tour» των ελληνικών εισηγμένων σε Φρανκφούρτη, Λονδίνο και Νέα Υόρκη – Τα επόμενα roadshows του Χρηματιστηρίου Αθηνών
Οι midcaps πάνε Φρανκφούρτη και τα blue chips Λονδίνο και Νέα Υόρκη. Οι συνεργασίες με Morgan Stanley και JP Morgan.

Τις οργανωμένες δράσεις προώθησης και προβολής της ελληνικής αγοράς και των εισηγμένων εταιρειών σε ξένους θεσμικούς επενδυτές, συνεχίζει ο όμιλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, έχοντας προγραμματίσει για τους επόμενους μήνες μια σειρά από roadshows σε Φρανκφούρτη, Λονδίνο και Νέα Υόρκη.

Στις 31 Οκτωβρίου πραγματοποιείται το MidCap Roadshow στη Φρανκφούρτη. Πρόκειται για το τρίτο roadshow που πραγματοποιείται φέτος μετά από αυτά στη Γενεύη και στο Παρίσι. Στο roadshow της Φρανκφούρτης θα συμμετάσχουν 16 εισηγμένες μεσαίες κεφαλαιοποίησης και οι τέσσερις τραπεζικές χρηματιστηριακές (Alpha Finance, Eurobank Equities, NBG Securities και Πειραιώς). Ακόμη θα πραγματοποιηθεί workshop με τη συμμετοχή επενδυτών και θέμα το νέο επενδυτικό τοπίο της Ελλάδας μετά από την επιστροφή στην επενδυτική βαθμίδα. Στη συζήτηση αυτή έχει προσκληθεί για να συμμετάσχει και ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

Θα ακολουθήσει, το διήμερο 27-28 Νοεμβρίου το δεύτερο επενδυτικό roadshow στο Λονδίνο σε συνεργασία με τη Morgan Stanley. Στο «Morgan Stanley & Athens Stock Exchange Greek Investment Conference» έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν περισσότερες από 30 εισηγμένες εταιρείες, ενώ είναι πιθανό να μιλήσει και φέτος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως έγινε και στο περσινό συνέδριο.

Στις 25 Ιανουαρίου 2024 θα πραγματοποιηθεί ένα νέο επενδυτικό roadshow στη Νέα Υόρκη σε συνεργασία με τη J.P. Morgan, η οποία μάλιστα αναμένεται να αντιπροσωπευθεί σε ανώτατο επίπεδο, ενώ δεν αποκλείεται να έχουμε και εκεί ομιλία του πρωθυπουργού. Νωρίτερα, στις 11 Δεκεμβρίου 2023 το Χρηματιστήριο Αθηνών θα συμμετάσχει στο 25ο Ετήσιο Συνέδριο της Capital Link στη Νέα Υόρκη.

«Επιδιώκουμε συνεργασίες με διεθνείς επενδυτικούς φορείς σε ένα διεθνές επενδυτικό περιβάλλον. Οι προσπάθειες που κάνουμε για τη διοργάνωση αυτών των roadshows αντικατοπτρίζει το στόχο για την προβολή του ελληνικού χρηματιστηρίου και πέρα των ελληνικών συνόρων. Θα συνεχίσουμε να αναζητούμε τέτοιες συνεργασίες για να προβάλουμε το Χρηματιστήριο Αθηνών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο CEO της ΕΧΑΕ, Γιάννος Κοντόπουλος.

Η συμμετοχή των ξένων στο ΧΑ

Με την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην επενδυτική βαθμίδα αλλά και την επερχόμενη ανάκτηση του status της ανεπτυγμένης αγοράς για το Χρηματιστήριο Αθηνών (σ.σ. η οποία πάντως αναμένεται πριν το 2025), ενισχύονται οι προοπτικές για την προσέλκυση περισσότερων ξένων θεσμικών επενδυτών στο ΧΑ. Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως οι ξένοι επενδυτές παραμένουν και το 2023 πολύ ενεργοί συναλλακτικά (με τη συμμετοχή τους να ξεπερνά το 50%) αλλά από το Μάρτιο είναι πωλητές με συνολικές εκροές 323 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τι κρύβει η επόμενη μέρα για τις αγορές και το Χρηματιστήριο

Έρχεται το νομοσχέδιο για τις τράπεζες - Ποιες αλλαγές ακολουθούν την πρώτη αποεπένδυση του ΤΧΣ

gazzetta
gazzetta reader insider insider