Instacart: Υποχωρεί η τιμή της μετοχής μετά από την επιτυχή IPO

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Instacart: Υποχωρεί η τιμή της μετοχής μετά από την επιτυχή IPO
Παρά τις δυσκολίες μετά από το ντεμπούτο, η IPO ήταν επιτυχής «πιάνοντας» την τιμή των 30 δολαρίων ανά μετοχή.

Το ράλι της Instacart στο ντεμπούτο της στη Wall Street, φαίνεται την Τετάρτη πως λαμβάνει τέλος.

Οι μετοχές της εταιρείας διανομής τροφίμων υποχωρούν άνω του 3% διαγράφοντας ορισμένα από τα κέρδη της πρώτης ημέρας της IPO.

Η μετοχή έδειχνε ήδη σημάδια εξασθένισης την Τρίτη - κλείνοντας 12% υψηλότερα από την τιμή IPO των 30 δολαρίων ανά μετοχή μετά από ένα αρχικό άλμα έως και 43%.

Μετά το ντεμπούτο, ο Bernie McTernan της Needham ξεκίνησε την κάλυψη της Instacart με αξιολόγηση hold, σημειώνοντας τον αυξανόμενο ανταγωνισμό από εταιρείες όπως η Uber και η DoorDash καθώς και τις πιο χαμηλές προσδοκίες για τις διαδικτυακές πωλήσεις προϊόντων μετά την πανδημία.

«Βλέπουμε μια ισορροπημένη ανταμοιβή ρίσκου που αντικατοπτρίζει την επιβράδυνση της ανάπτυξης τα χρόνια μετά την άνοδο της ζήτησης λόγω πανδημίας και την ήδη κλιμακούμενη διαφημιστική επιχείρηση της CART», έγραψε σε σημείωμα ο McTernan του Needham, σύμφωνα με το Bloomberg,

Παρά τις δυσκολίες μετά από το ντεμπούτο, η IPO ήταν επιτυχής «πιάνοντας» την τιμή των 30 δολαρίων ανά μετοχή, στην κορυφή του εύρους των 28 δολαρίων έως 30 δολαρίων και η προσφορά ήταν πάνω από 23 φορές υπερεγγραφή, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Η Instacart είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες που εισήχθησαν στη Wall Street εδώ και σχεδόν δύο χρόνια. Μαζί με το ντεμπούτο του σχεδιαστή τσιπ Arm Holdings νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η IPO της Instacart τροφοδότησε την ελπίδα ότι οι εισαγωγές στις ΗΠΑ θα δουν μια αναβίωση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Goldman Sachs: Σε προχωρημένες συζητήσεις για να πουλήσει την GreenSky

Δικό της 5G smartphone λανσάρει η Nova - Πόσο θα κοστίζει

Βερολίνο – Παρίσι ετοιμάζουν κρίσιμες «αλλαγές» που επηρεάζουν άμεσα και την Ελλάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider