ΣΒΕ, ΣΒΘΣΕ και ΣΘΕΒ δημιουργούν Συντονιστική Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΣΒΕ, ΣΒΘΣΕ και ΣΘΕΒ δημιουργούν Συντονιστική Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων
Η Συντονιστική Επιτροπή βρίσκεται ήδη σε συνεχή επαφή με τις κεντρικές και τοπικές Αρχές, ώστε με τις κατάλληλες ενέργειες από κάθε φορέα να επανέλθει το συντομότερο δυνατό η κανονικότητα στη λειτουργία των επιχειρήσεων στη Θεσσαλία.

Στη σύσταση Συντονιστικής Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων συμφώνησαν να προχωρήσουν ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος και ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, με την υποστήριξη του ΣΕB. Η Συντονιστική Επιτροπή βρίσκεται ήδη σε συνεχή επαφή με τις κεντρικές και τοπικές Αρχές, ώστε με τις κατάλληλες ενέργειες από κάθε φορέα να επανέλθει το συντομότερο δυνατό η κανονικότητα στη λειτουργία των επιχειρήσεων στη Θεσσαλία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΒ:

Η έκταση της καταστροφής που έχει υποστεί η Θεσσαλία από τις πρόσφατες πλημμύρες είναι τεράστια, ωστόσο είναι ακόμη πολύ νωρίς για να υπολογιστεί με ακρίβεια. Πέρα από τις εξαιρετικές δυσκολίες των κατοίκων της περιοχής, η πρώτη εκτίμηση είναι πως η Περιφέρεια έχει υποστεί τεράστια καταστροφή σε υποδομές και εγκαταστάσεις επιχειρήσεων με επακόλουθο τη δυσλειτουργία ή τη διακοπή λειτουργίας τους. Επίσης, καταστροφικό πλήγμα δέχθηκε ο πρωτογενής τομέας.

Οι Φορείς υποστήριξης της επιχειρηματικότητας και ειδικότερα της Βιομηχανίας - Μεταποίησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στέκονται αρωγοί στις πρωτοφανείς δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της περιοχής. Συνενώνουν τις δυνάμεις τους, με στόχο την ανάδειξη των προβλημάτων προς τις Αρμόδιες Αρχές για την άμεση συνδρομή της Πολιτείας στην αποκατάσταση των καταστροφών και τη στήριξη των πληγέντων. Στο πλαίσιο αυτό, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος και ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, με την υποστήριξη του ΣΕB σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών, συνεδρίασαν στις 11.9.2023 και συμφώνησαν στην σύσταση Συντονιστικής Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων. Ο ΣΕΒ έχει επανειλημμένως συμμετάσχει σε διαδικασίες αντιμετώπισης εκτάκτων γεγονότων και κρίσεων και διαθέτει την τεχνογνωσία ιεράρχησης και δρομολόγησης των δράσεων της Συντονιστικής Επιτροπής.

Στη πρώτη συνεδρίαση συμμετείχε ο Φορέας Διαχείρισης Α΄Β.Ε.Π.Ε. Βόλου ενώ σε επόμενες συνεδριάσεις θα συμμετάσχουν και άλλοι φορείς. Ως άμεσες ενέργειες αποφασίστηκε η καταγραφή των ζημιών και των δυσλειτουργιών που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις αλλά και οι εγκατεστημένες στις βιομηχανικές περιοχές της Θεσσαλίας, καθώς και η δημιουργία ειδικού γραφείου στη Λάρισα και στον Βόλο για θέματα επιχειρήσεων που επλήγησαν από την κακοκαιρία ώστε να παρέχεται κάθε δυνατή πληροφορία και ενημέρωση.

Η Συντονιστική Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων των ΣΒΘΣΕ, ΣΘΕΒ και ΣΕΒ βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις κεντρικές και τοπικές Αρχές, ώστε με συντονισμένες προσπάθειες να οργανωθούν περαιτέρω ενέργειες προς κάθε αρμόδιο φορέα, που θα αναλάβει την αποκατάσταση της κανονικότητας στη λειτουργία των επιχειρήσεων στη Θεσσαλία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σταϊκούρας: Νέος έκτακτος μηχανισμός για ταχεία αντιμετώπιση των συνεπειών του «Daniel»

Υποδομές: «Προσκλητήριο» στους ισχυρούς για 3 αρδευτικά ΣΔΙΤ ύψους 470 εκατ. ευρώ

Σιδηρόδρομος: Πώς και πότε θα επανέλθει το δίκτυο – Η προσωρινή λύση, ο ορίζοντας έτους, οι ζημίες άνω των 160 εκατ. ευρώ λόγω Daniel

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider