Η SAP αποχωρεί οριστικά από Ρωσία και Λευκορωσία στα τέλη του 2023

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η SAP αποχωρεί οριστικά από Ρωσία και Λευκορωσία στα τέλη του 2023
Τον τερματισμό της παροχής υποστήριξης για πελάτες της στη Ρωσία ανακοίνωσε η SAP στο τέλος του 2023.

Τον τερματισμό της παροχής υποστήριξης για πελάτες της στη Ρωσία ως τα τέλη του 2023 ανακοίνωσε η SAP, καθώς η γερμανική εταιρεία παροχής λογισμικού ολοκληρώνει την έξοδό της από τη αγορά της Ρωσίας μετά την εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Όπως ανακοίνωσε ο γερμανικός όμιλος, μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους η SAP θα προχωρήσει στη λήξη των συμβάσεων συντήρησης με πελάτες στη Ρωσία, τα οποία δεν πρόκειται να ανανεωθούν όπως ανέφερε στο Reuters εκπρόσωπος της εταιρείας. «Ως εκ τούτου, όλα τα συμβόλαια συντήρησης θα λήξουν στο τέλος του 2023», ανέφερε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τη SAP, η απόσυρση επεκτείνεται και στη Λευκορωσία, η οποία έχει επίσης δεχθεί κυρώσεις από τη Δύση για υποστήριξη της εισβολής της Ρωσίας.

Σημειώνεται πως τον Απρίλιο του 2022 η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε τα σχέδιά της για έξοδο από τη Ρωσία μετά την εισβολή που προκάλεσε σωρεία δυτικών κυρώσεων σε ρωσικές εταιρείες. Ωστόσο, η υποστήριξη για πελάτες που δεν υπόκεινταν σε δυτικές κυρώσεις αρχικά συνεχίστηκε, επειδή η πρόωρη λήξη θα είχε ως αποτέλεσμα συμβατικές κυρώσεις για την εταιρεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: Επιβεβαιώνει κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με Β. Κορέα αλλά όχι συνάντηση Κιμ - Πούτιν

Η Heineken πούλησε 7 ζυθοποιίες για μόλις... 1 ευρώ και αποχωρεί οριστικά από τη Ρωσία

gazzetta
gazzetta reader insider insider