Σόρος: «Φόρτωσε» μετοχές κατασκευαστών τσιπ της ΑΙ- AMD και Nvidia

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σόρος: «Φόρτωσε» μετοχές κατασκευαστών τσιπ της ΑΙ- AMD και Nvidia
Στον αντίποδα, ο μεγαλοεπενδυτής ξεφορτώθηκε το σύνολο των μετοχών του στη Salesforce και πούλησε 38.500 μετοχές της Snowflake.

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζορτζ Σόρος «φόρτωσε» μετοχές κατασκευαστών τσιπ τεχνητής νοημοσύνης, ενώ έκανε ντάμπινγκ σε μερίδια μερικών μεγάλων ονομάτων λογισμικού cloud, σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC).

Σύμφωνα με το MarketWatch, στην τριμηνιαίο δελτίο της SEC, η Soros Fund Management ανέφερε μια νέα θέση 250.000 μετοχών στην AMD, ενώ απέκτησε 10.000 μετοχές της Nvidia. Επίσης ο Σόρος αγόρασε 10.000 μετοχές της Microsoft, η οποία επενδύει σε μεγάλο βαθμό στην τεχνητή νοημοσύνη ChatGPT του OpenAI.

Νωρίτερα το καλοκαίρι, ο Σόρος έγραψε: «Είμαι ενστικτωδώς αντίθετος με την τεχνητή νοημοσύνη, αλλά δεν ξέρω πώς μπορεί να σταματήσει».

Παράλληλα με τις αγορές, ο Σόρος απέρριψε το σύνολο των 170.000 μετοχών του στη Salesforce και πούλησε 38.500 μετοχές της Snowflake.

Διαβάστε ακόμα- Nvidia: Η μετοχή της «καλπάζει» λαμβάνοντας ώθηση από την τεχνητή νοημοσύνη

Ο Σόρος αύξησε επίσης τα αντίστοιχα μερίδιά του σε εταιρείες κυβερνοασφάλειας όπως η Cloudflare 200% σε 600.000 μετοχές, η Okta κατά 94% σε 971.000 μετοχές και της Rapid7 κατά +701. % σε 8,2 εκατ. μετοχές.

Ο Σόρος αύξησε το μερίδιό του στην Amazon κατά 8,9% σε λίγο περισσότερες από 769.000 μετοχές, ενώ μείωσε το μερίδιό του στη Walmart. Το χαρτοφυλάκιο του μείωσε επίσης θέσεις στην Netflix και στην Goldman Sachs.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider