Μεγάλο deal στην αγορά των πολυτελών προϊόντων - Η Capri εξαγοράστηκε από την αμερικανική Tapestry για 8,5 δισ. δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεγάλο deal στην αγορά των πολυτελών προϊόντων - Η Capri εξαγοράστηκε από την αμερικανική Tapestry για 8,5 δισ. δολάρια
«Ο συνδυασμός των brands Coach, Kate Spade και Stuart Weitzman μαζί με τα Versace, Jimmy Choo και Michael Kors δημιουργεί έναν νέο ισχυρό παγκόσμιο οίκο πολυτελείας.

Ένα μεγάλο deal, αξίας αρκετών δισ. δολαρίων, «κλείδωσε» στην αγορά των πολυτελών οίκων μόδας την Πέμπτη, με την αμερικανική Tapestry να ανακοινώνει την εξαγορά της Capri, του ευρωπαϊκού ομίλου Michael Kors, που κατέχει -μεταξύ άλλων- το brand Versace.

Η αξία της συμφωνίας ανέρχεται στα 8,5 δισ. δολάρια, με την Tapestry να δίνει 57 δολάρια για κάθε μετοχή της Capri.

Η συμφωνία αναμένεται να ενισχύσει άμεσα τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή της Tapestry και να δημιουργήσει σημαντικές ταμειακές ροές, ενώ το deal αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο οικονομικό έτος του 2024.

«Ο συνδυασμός των brands Coach, Kate Spade και Stuart Weitzman μαζί με τα Versace, Jimmy Choo και Michael Kors δημιουργεί έναν νέο ισχυρό παγκόσμιο οίκο πολυτελείας, ξεκλειδώνοντας μια μοναδική ευκαιρία να αυξήσουμε την αξία για τους καταναλωτές, τους εργαζόμενους, τις κοινότητες και τους μετόχους μας σε όλο τον κόσμο», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Tapestry.

Μετά από τις ανακοινώσεις, η μετοχή της Capri έφτασε να κερδίζει άνω του 54%.

Το ιστορικό των μεγάλων εξαγορών των πολυτελών brands.

Σύμφωνα με το Reuters, το 2017, η Tapestry - τότε γνωστή ως Coach Inc - αγόρασε την εταιρεία κατασκευής τσαντών Kate Spade για 2,4 δισ. δολάρια.

Την ίδια χρονιά, η Capri, πρώην γνωστή ως Michael Kors, αγόρασε τη βρετανική εταιρεία κατασκευής υποδημάτων Jimmy Choo για 1,2 δισ. δολάρια.

Ένα χρόνο αργότερα, η Capri αγόρασε την Versace για 2,2 δισ. δολάρια.

Τον περασμένο μήνα, ο γαλλικός όμιλος πολυτελείας Kering, ο οποίος αγωνίζεται να αναζωογονήσει τις πωλήσεις της μάρκας-σταρ Gucci, δήλωσε ότι αγοράζει μερίδιο 30% της ιταλικής εταιρείας μόδας Valentino.

Η LVMH, ο μεγαλύτερος όμιλος πολυτελείας στον κόσμο, ολοκλήρωσε την εξαγορά της Tiffany ύψους 15,8 δισ. δολαρίων στις αρχές του 2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Alibaba: Αύξηση 14% στα έσοδα, φτάνοντας τα 32,3 δισ. δολάρια - Άνοδος 51% στα κέρδη

Ινδία: Προχωρά η συγχώνευση της Sony με την τηλεπικοινωνιακή Zee, ύψους 10 δισ. δολαρίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider