Ινδία: Προχωρά η συγχώνευση της Sony με την τηλεπικοινωνιακή Zee, ύψους 10 δισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ινδία: Προχωρά η συγχώνευση της Sony με την τηλεπικοινωνιακή Zee, ύψους 10 δισ. δολαρίων
Aνοίγοντας το δρόμο για τη δημιουργία ενός κολοσσού των μέσων ενημέρωσης στην ασιατική χώρα.

Το δικαστήριο εταιρικού δικαίου της Ινδίας ενέκρινε την Πέμπτη τη συγχώνευση μεταξύ της μονάδας Νότιας Ασίας της Sony και της Zee Entertainment Enterprises ,ανοίγοντας το δρόμο για τη δημιουργία ενός κολοσσού των μέσων ενημέρωσης.

Η συμφωνία με στόχο τη δημιουργία ενός ομίλου media στην Ινδία αξίας 10 δισ. δολαρίων είχε λάβει τις απαραίτητες κανονιστικές εγκρίσεις από τα χρηματιστήρια της χώρας, καθώς και από την αντιμονοπωλιακή ρυθμιστική αρχή πέρυσι, μετέδωσε το Bloomberg. Αλλά η προτεινόμενη συγχώνευση αντιμετώπισε στη συνέχεια νομικές προκλήσεις από τους πιστωτές ενώπιον του Εθνικού Δικαστηρίου Εταιρικού Δικαίου, όπου ζητήθηκαν οι τελευταίες εγκρίσεις.

Η συγχώνευση αναβλήθηκε αρχικά λόγω μιας δικαστικής διαμάχης μεταξύ των ιδρυτών της Zee και του μεγαλύτερου μετόχου της, και στη συνέχεια λόγω μιας υπόθεσης αφερεγγυότητας που κατατέθηκε εναντίον της Zee, η οποία διακόπηκε τον Φεβρουάριο.

Ο ιδρυτής της Zee, Σουμχάσ Τσάντρα και ο γιος του πρώην διευθύνων σύμβουλος, Πούνιτ Γκοένκα, παραμένουν εκδιωγμένοι από θέσεις-κλειδιά στην εταιρεία, αφού η ρυθμιστική αρχή της κεφαλαιαγοράς της χώρας επέβαλε απαγόρευση στους δύο τους, ισχυριζόμενοι ότι απομυζούσαν κεφάλαια.

Οι ίδιοι αρνήθηκαν κάθε αδίκημα και άσκησε έφεση κατά της απόφασης, αλλά η εντολή πιθανότατα θα καθυστερήσει περαιτέρω τη συγχώνευση, καθώς μία από τις απαιτήσεις της συμφωνίας ήταν να παραμείνει ο Γκοένκα διευθύνων σύμβουλος και διευθύνων σύμβουλος της συγχωνευμένης οντότητας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ράλι 22 δισ. ευρώ στις εταιρείες πολυτελών προϊόντων - Αισιοδοξία για τους τουρίστες από την Κίνα

Novo Nordisk: Με «όχημα» το Wegovy, ανέβασε τους στόχους εσόδων και κερδών για το 2023

gazzetta
gazzetta reader insider insider