Subaru: Θέλει να φτάσει την ηλεκτροκίνηση στο 50% των πωλήσεων έως το 2030

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Subaru: Θέλει να φτάσει την ηλεκτροκίνηση στο 50% των πωλήσεων έως το 2030
Σχεδιάζει να επενδύσει περίπου 10,51 δισ. δολάρια μέχρι τις αρχές της επόμενης δεκαετίας στον εξηλεκτρισμό της.

Η Subaru σκοπεύει να αυξήσει σημαντικά τις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων της μέχρι το 2030, επιδιώκοντας να ανέρχονται στο 50% επί του συνόλου των πωλήσεων της μέχρι το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας την Τετάρτη, στόχος είναι η πώληση 600.000 ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία μέχρι το 2030, ενώ η εταιρεία σχεδιάζει να επενδύσει περίπου 1,5 τρισ. γεν (10,51 δισ. δολάρια) μέχρι τις αρχές της επόμενης δεκαετίας στον εξηλεκτρισμό της.

«Η επόμενη πενταετία έως το 2028 είναι μια πραγματικά σημαντική περίοδος για να υλοποιήσουμε αυτούς τους στόχους» σημείωσε ο Ατσούσι Οσάκι, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Σύμφωνα με το Reuters, προηγουμένως η Subaru είχε ως στόχο τα ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα με μπαταρία να αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον τα χεδιάζει να επενδύσει περίπου 1,5 τρισ. γεν (10,51 δισ. δολάρια) μέχρι τις αρχές της επόμενης δεκαετίας στον εξηλεκτρισμό της., οι οποίες αναμένεται να ανέλθουν σε περίπου 1,2 εκατ. οχήματα μέχρι το 2030.

Ο κατασκευαστής του crossover Outback δήλωσε ότι θα επιδιώξει να πουλήσει 400.000 ηλεκτροκίνητα οχήματα με μπαταρία στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2028 και να επεκτείνει τη γκάμα των ηλεκτροκίνητων οχημάτων με μπαταρία σε οκτώ μοντέλα μέχρι το τέλος του ίδιου έτους.

Αυτή τη στιγμή κατασκευάζει το πρώτο ηλεκτρικό όχημα μαζικής παραγωγής, το Solterra, στο εργοστάσιο της Toyota στο Μοτομάτσι και θα παρουσιάσει τρία νέα EV μέχρι το τέλος του 2026 και άλλα τέσσερα μέχρι το τέλος του 2028.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αυστραλία: Μετά το TikTok, εξετάζεται η απαγόρευση και του WeChat

Ryanair & Wizz Air: «Εκτινάχθηκε» ο αριθμός επιβατών των low budget αεροπορικών εταιρειών

BAE Systems: Σε ιστορικό υψηλό οι παραγγελίες λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider