Μπλε Κέδρος: Νέα προσφυγή κατά της ανάκλησης της άδειας του ξενοδοχείου Coco Mat Athens

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπλε Κέδρος: Νέα προσφυγή κατά της ανάκλησης της άδειας του ξενοδοχείου Coco Mat Athens
Η ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ έδωσε την δική της απάντηση για την υπόθεση του ξενοδοχείου της επί της Φαλήρου 5, στην Αθήνα, με αφορμή και τις αποφάσεις του Δήμου Αθηναίων και του Υπουργείου Τουρισμού.

Η ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ έδωσε την δική της απάντηση για την υπόθεση του ξενοδοχείου της επί της Φαλήρου 5, στην Αθήνα, με αφορμή και τις αποφάσεις του Δήμου Αθηναίων και του Υπουργείου Τουρισμού.

Η εισηγμένη αναφέρει ότι ήδη άσκησε τόσο αίτηση ακύρωσης ενώπιον των αρμοδίων Δικαστηρίων όσο και διοικητική προσφυγή ενώπιον του ΣΥΠΟΘΑ Α΄ κατά της ανάκλησης της άδειας που προχώρησε ο Δήμος Αθηναίων.

Ειδικότερα: «Μετά από νομικές ενέργειες της Εταιρείας και με την από 29.05.2023 απόφαση του ΣΥΠΟΘΑ Α της Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής (2η Συνεδρίαση, θέμα 5ο) κρίθηκε ως ανυπόστατη η "πράξη" μερικής ανάκλησης της άδειας δόμησης 15/2017 του ξενοδοχείου της Εταιρείας, η οποία είχε αποτελέσει το έρεισμα για να κηρυχθούν αυθαίρετοι οι χώροι αυτού άνωθεν των 24 μέτρων και να επιβληθούν πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης αυθαιρέτου. Την κρίση αυτή περί του προδήλως ανυπόστατου της πράξης μερικής ανάκλησης της αδείας, που δεν παρήγαγε καμία έννομη συνέπεια, επανέλαβε και το Συμβούλιο Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας με το με αριθμό 15/2023 πρακτικό του. Με το πρακτικό αυτό το Συμβούλιο Συμμόρφωσης κάλεσε τον Δήμο Αθηναίων να προβεί σε ορθή πράξη μερικής ανάκλησης της άδειας δόμησης, μετά δε την έκδοση αυτής, τους λοιπούς εμπλεκόμενους φορείς να ενεργήσουν για την υλοποίησή της με την παύση της λειτουργίας των εν λόγω χώρων του ξενοδοχείου και την σύνταξη μελετών για την υλοποίηση της καθαίρεσης αυτών» τονίζει η εισηγμένη.

«Στη συνέχεια ο Δήμος Αθηναίων προέβη στην έκδοση της με αρ. πρωτ. 199540/05.07.2023 νέας πράξης του Τμήματος Έκδοσης Αδειών της Διεύθυνσης Δόμησης του Δήμου Αθηναίων, με τίτλο "ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ της από 24-11-2022 μερικής ανάκλησης της 15/2017 άδειας δόμησης που αφορά στο ακίνητο επί της οδού Φαλήρου 5 & παρόδου Συγγρού 34". Κατά της νέας αυτής πράξης, που είναι και πάλι πλημμελής και παράνομη, η Εταιρεία ήδη άσκησε τόσο αίτηση ακύρωσης ενώπιον των αρμοδίων Δικαστηρίων όσο και διοικητική προσφυγή ενώπιον του ΣΥΠΟΘΑ Α΄» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η εταιρία ενημέρωσε προσηκόντως το Υπουργείο Τουρισμού για το ανυπόστατο της αρχικής «πράξης» μερικής ανάκλησης της αδείας 15/2017 και θα προβεί εκ νέου στη δέουσα ενημέρωση σχετικά με τις πλημμέλειες της νέας ανακλητικής πράξης, καθώς το ζήτημα της νομιμότητας (και, εν προκειμένω, της παρανομίας) της νέας αυτής πράξης παραμένει εκκρεμές, τόσο σε επίπεδο διοίκησης, όσο και σε επίπεδο δικαστηρίου, όπως διαμηνύει.

«Επιπλέον των ανωτέρω, σημειώνεται ότι το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, με τη με αριθμό Α83/2023 απόφασή του έχει ήδη διατάξει την αναστολή τόσο της εκθέσεως αυτοψίας όσο και των προστίμων των ορόφων του κτιρίου που ερείδονται σε αυτή (Τμήμα Β’ Ακυρωτικό του Τριμελούς Διοικητικού Εφετείου Αθηνών). Η Εταιρεία θα παρέχει πληροφόρηση στο επενδυτικό κοινό για όλες τις επικείμενες εξελίξεις» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το InvestEU εγκαινιάζει νέες επενδύσεις ύψους 250 εκατ. ευρώ

Με 29,31% στη Δομική Κρήτης ο Δημ. Κούτρας - Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση

Παπαθανάσης: Η προσέγγιση της Πολιτικής Συνοχής κρίσιμο εργαλείο της ανάπτυξης σε όλες τις Περιφέρειες

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider