Αnt Group: Ανακοίνωσε αιφνιδιαστική επαναγορά μετοχών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αnt Group: Ανακοίνωσε αιφνιδιαστική επαναγορά μετοχών
Η εξέλιξη ήρθε μια ημέρα μετά την επιβολή προστίμου σχεδόν 984 εκατομμυρίων δολαρίων στην θυγατρική της Alibaba.

Η Ant Group ανακοίνωσε το Σάββατο μια αιφνιδιαστική επαναγορά μετοχών, που πλέον αποτιμά τον κολοσσό fintech στα 78,54 δισεκατομμύρια δολάρια, πολύ κάτω από τα 315 δισεκατομμύρια δολάρια- αποτίμηση που προβλήθηκε κατά την IPO που τελικά εγκαταλείφθηκε το 2020. Η εξέλιξη μπορεί να επιτρέψει σε ορισμένους επενδυτές να αποχωρήσουν, μετά από μια μακρά ρυθμιστική αναθεώρηση της εταιρείας.

Σύμφωνα με το Reuters, τα νέα ήρθαν μια μέρα αφότου η Ant επιβλήθηκε πρόστιμο σχεδόν 984 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο αναμένεται να τερματίσει τον μακροχρόνιο ρυθμιστικό έλεγχο της εταιρείας από τις κινεζικές αρχές και να σηματοδοτήσει ένα βασικό βήμα για την ολοκλήρωση της καταστολής στον τομέα του διαδικτύου της χώρας.

Η Ant ανέφερε ότι είχε προτείνει σε όλους τους μετόχους της να επαναγοράσουν έως και 7,6% των μετοχών της, σε τιμή που αντιπροσωπεύει μια αποτίμηση του ομίλου σε περίπου 567,1 δισεκατομμυρίων γιουάν (78,54 δισεκατομμύρια δολάρια).

Διαβάστε ακόμα: Κίνα: Πρόστιμο σχεδόν ενός δισ. δολαρίων στην Ant Group του Jack Ma

Αυτό το ποσό αντιπροσωπεύει μια απότομη έκπτωση 75% στην αποτίμηση των 315 δισεκατομμυρίων δολαρίων του 2020, για τη μεγαλύτερη δημόσια δημόσια εγγραφή στον κόσμο, η οποία όμως ΙΡΟ κατέληξε σε φιάσκο, αφού είχε εκτροχιαστεί την τελευταία στιγμή από τις κινεζικές ρυθμιστικές αρχές.

«Οι εξαγορασθείσες μετοχές θα μεταφερθούν στα σχέδια κινήτρων εργαζομένων της Ant Group για την προσέλκυση ταλέντων. Η πρόταση επαναγοράς θα παρέχει επίσης μια επιλογή ρευστότητας για τους επενδυτές της εταιρείας», ανέφερε η ανακοίνωση της εταιρείας.

Οι κύριοι μέτοχοι της Ant, η Hangzhou Junhan Equity Investment Partnership και η Hangzhou Junao Equity Investment Partnership, αποφάσισαν οικειοθελώς να μην συμμετάσχουν στην επαναγορά, πρόσθεσε η εταιρεία.

Οι Hangzhou Junhan και Hangzhou Junao είναι οι οντότητες που κατέχουν συλλογικά περισσότερο από το 50% των μετοχών της Ant για λογαριασμό των στελεχών και των εργαζομένων της εταιρείας.

«Ενώ η Ant αγοράζει μετοχές σε αποτίμηση πολύ χαμηλότερη από το ποσό των 150 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στον τελευταίο γύρο συγκέντρωσης κεφαλαίων της εταιρείας το 2018, το σχέδιο παρέχει κάποια ρευστότητα στους υπάρχοντες επενδυτές της», δήλωσε ο Zhang Zihua, επικεφαλής επενδύσεων στην Beijing Yunyi Asset Management, επενδυτικής εταιρείας της θυγατρικής της Ant, του «τιτάνα» του ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba.

Φωτογραφία Getty Images/Ideal Images

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider