Cegeka: Επενδύει 20 εκατ. ευρώ, ανοίγει γραφεία στην Αθήνα και αναζητά 300 στελέχη πληροφορικής στην Ελλάδα

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Cegeka: Επενδύει 20 εκατ. ευρώ, ανοίγει γραφεία στην Αθήνα και αναζητά 300 στελέχη πληροφορικής στην Ελλάδα
Ποια είναι η βελγική εταιρεία Πληροφορικής που επενδύει στη χώρα - Το χρονοδιάγραμμα της επένδυσης και ο στόχος για την επόμενη τριετία

Η αλλαγή του επενδυτικού περιβάλλοντος στη χώρα αλλά και η ελληνική δεξαμενή διαθέσιμου ταλέντου φαίνεται να ήταν οι δύο βασικοί λόγοι που οδήγησαν την Cegeka, τη βελγική εταιρεία παροχής υπηρεσιών Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ICT), να επενδύσει στη χώρα μας. Χάρη σε αυτά τα δύο «συστατικά», η Cegeka, η οποία απασχολεί σήμερα 6.000 εργαζόμενους που εξυπηρετούν 2.500 πελάτες στον τομέα του ICT, σχεδιάζει μέσα από μια επένδυση ύψους 20 εκατ. ευρώ για την επόμενη τριετία, να ανοίξει νέα γραφεία στην Ελλάδα, αρχικά στην Αθήνα και στην συνέχεια και σε άλλες πόλεις, να προσλάβει 300 άτομα προσωπικό και να προσφέρει τις υπηρεσίες αρχικά εκτός και στην συνέχεια κι εντός ελληνικών συνόρων.

Τι περιλαμβάνει η επένδυση των 20 εκατ. ευρώ

Τα παραπάνω ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Tom De Vos, Director της Cegeka European Delivery Center, κατά τη χθεσινή παρουσίαση της επένδυσης σε δημοσιογράφους, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι φιλοδοξία της Cegeka ειναι να «γράψει ιστορία στην Ελλάδα». «Είμαστε μια βελγική οικογενειακή επιχείρηση, με συγκεκριμένες αξίες και αρχές τις οποίες υπηρετούμε τα τελευταία 30 χρόνια - από το 1992» επεσήμανε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι «η Cegeka ήρθε στην Ελλάδα για να μείνει». Σε αυτό το πλαίσιο διευκρίνισε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να επενδύσει περί τα 20 εκατ. ευρώ - ποσό που θα αναδιαμορφωθεί ανάλογα με την παγκόσμια και ευρωπαϊκή οικονομική συγκυρία - για να δημιουργήσει ένα νέο γραφείο στην Αθήνα το οποίο θα «εξοπλίσει» την επόμενη τριετία με 300 άτομα προσωπικό από τον ευρύτερο κλάδο της πληροφορικής.

Η Ελλάδα άλλωστε, σύμφωνα με τον Tom De Vos, αποτελεί μια χώρα με καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, με δυνατότητες επέκτασης κι ανάπτυξης της αγοράς ICT αλλά και με παρόμοια εταιρική κουλτούρα με αυτήν της Cegeka, λόγοι που επηρέασαν καθοριστικά την απόφαση της εταιρείας να επεκταθεί εδώ, σύμφωνα με τον Tom De Vos. «Σε αυτό το περιβάλλον, οι αξίες της εταιρείας για τον σεβασμό, την αυθεντικότητα και την ανάπτυξη των ανθρώπων έπαιξαν εξίσου καθοριστικό ρόλο στην απόφασή μας. Ερχόμενοι στην Ελλάδα, δεσμευόμαστε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον εργασίας χωρίς αποκλεισμούς, που προωθεί την εξέλιξη και την ανάπτυξη των εργαζομένων και αξιοποιεί την δεξιοτεχνία και δημιουργικότητα του ελληνικού εργατικού δυναμικού δημιουργώντας καινοτομία και αριστεία».

Το χρονοδιάγραμμα της επένδυσης στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τον ίδιο το χρονοδιάγραμμα εγκατάστασης της Cegeka στην Ελλάδα περιλαμβάνει πολλαπλά στάδια. Η Cegeka έχει ήδη ιδρύσει ήδη μια νομική οντότητα και αναμένεται να συνάψει συνεργασία με μια εταιρεία προσλήψεων που θα στελεχώσει αρχικά τα ελληνικά γραφεία με 15 εξειδικευμένους επαγγελματίες πληροφορικής που ταυτίζονται με τις αξίες της Cegeka. Στόχος για το τρέχον έτος ωστόσο είναι να προσλάβει 25 με 30 άτομα στα νέα της γραφεία, τα οποία όπως όλα δείχνουν θα είναι στο κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή των Αμπελοκήπων.

Μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, η Cegeka σχεδιάζει να πολλαπλασιάσει το εργατικό της δυναμικό, φτάνοντας τους 300 υπαλλήλους στην Ελλάδα. Ερωτηθείς μάλιστα ο κ. Tom De Vos, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τα άτομα αυτά να στελεχώσουν και νέα γραφεία που θα ανοίξουν στην περιφέρεια, με πιθανούς σταθμούς την Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και τα Ιωάννινα.

Την πρώτη τριετία η εταιρεία και τα στελέχη της Αθήνας θα εξυπηρετούν τις ευρωπαϊκές δραστηριότητες της Cegeka. Επιπλέον βέβαια θα εξερευνήσουν και την τοπική αγορά, αναζητώντας εμπορικές ευκαιρίες. «Αυτή η στρατηγική έρευνα θα περιλαμβάνει τον εντοπισμό πιθανών συνεργιών, έργων και συνεργασιών που ευθυγραμμίζονται με το όραμα της Cegeka, συμβάλλοντας στην ανάπτυξή της στην ελληνική αγορά», όπως εξήγησε ο Tom De Vos, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εξαγορών άλλων ελληνικών εταιρειών. Η Cegeka άλλωστε έχει προχωρήσει σε πολλές εξαγορές μικρότερων εταιρειών από το 2004 και έπειτα.

Η Cegeka με αριθμούς

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Cegeka αποτελεί μια ευρωπαϊκή οικογενειακή εταιρεία που ιδρύθηκε το 1992 από τον André Knaepen, ο οποίος έχει αναλάβει πλέον χρέη Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου.

Σήμερα συνιστά έναν εκ των κορυφαίων ευρωπαϊκών παρόχων λύσεων πληροφορικής στους τομείς των Δεδομένων, των Εφαρμογών και των Υποδομών, οι οποίες βασίζονται στο τεχνολογικό τρίπτυχο 5G, AI και Cloud. Πιστή στις αρχές της σωστής και άμεσης εξυπηρέτησης των πελατών, υποστηρίζει πλέον πάνω από 2.500 πελάτες στο ψηφιακό τους ταξίδι.

Ο όμιλος της Cegeka περιλαμβάνει την Cegeka nv που ειδικεύεται στη συνδεσιμότητα κινητών συσκευών για την Β2Β αγορά, την Nexuzhealth που αναπτύσσει εξατομικευμένες λύσεις για τον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, και την Cegeka Business Solutions που αποτελεί για την Ευρώπη βασικό συνεργάτη για τις λύσεις Microsoft D365.

Σε επίπεδο προσωπικού η εταιρεία απασχολεί σήμερα πάνω από 6.000 υπαλλήλους, με εγκαταστάσεις στη Benelux (Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο), τη Γερμανία, την Αυστρία, τη Ρουμανία, τη Μολδαβία, την Ιταλία, την Τσεχία, τη Σλοβακία και τη Σουηδία ενώ ο στόχος είναι να προσληφθούν προσεχώς ακόμα 1.000 άτομα.

Την τελευταία δεκαετία δε, η εταιρεία σημειώνει διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης με αποτέλεσμα ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της να φτάσει το 2022 τα 871 εκατ. ευρώ ενώ ο στόχος για φέτος είναι να ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Cegeka συνεχίζει να αναπτύσσεται με κύκλο εργασιών 871 εκατ. ευρώ το 2022

Γραφείο στην Αθήνα ανοίγει ο ευρωπαϊκός όμιλος τεχνολογιών πληροφορικής Cegeka

Πληροφορική: Ανοιχτές 800 θέσεις εργασίας σε σταθερή βάση στη Θεσσαλονίκη

gazzetta
gazzetta reader insider insider