Alibaba: Ο Eddie Wu διαδέχεται τον Daniel Zhang ως διευθύνων σύμβουλος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Alibaba: Ο Eddie Wu διαδέχεται τον Daniel Zhang ως διευθύνων σύμβουλος
Ο Zhang υπήρξε διευθύνων σύμβουλος της Alibaba από το 2015 και ανέλαβε από τον Jack Ma ως πρόεδρος το 2019.

Σε αναδιάρθρωση της διοικητικής της ομάδας προχωρά η Alibaba, αντικαθιστώντας τον διευθύνοντα σύμβουλο, Daniel Zhang με τον Eddie Wu, ο οποίος είναι ένας από τους συνιδρυτές της Alibaba και επί του παρόντος πρόεδρος των Taobao και Tmall Group. Ο Zhang υπήρξε διευθύνων σύμβουλος της Alibaba από το 2015 και ανέλαβε από τον Jack Ma ως πρόεδρος το 2019.

Η απρόσμενη αλλαγή ακολουθεί την απόφαση της μεγαλύτερης εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου της Κίνας να «σπάσει» σε έξι επιχειρηματικούς ομίλους στη μεγαλύτερη αναδιοργάνωση στην ιστορία της.

«Όπως όλοι γνωρίζουν καλά, η ανάπτυξη τεχνολογιών όπως το cloud computing και η τεχνητή νοημοσύνη θα οδηγήσει σε έναν τεράστιο μετασχηματισμό της κοινωνίας μας και είναι υψίστης στρατηγικής σημασίας», δήλωσε ο Zhang σε εσωτερικό σημείωμα προς το προσωπικό της Alibaba. «Το τμήμα Cloud Intelligence Group προχωρά με μεγάλη ταχύτητα και πλησιάζουμε σε ένα κρίσιμο στάδιο της διαδικασίας, επομένως είναι η κατάλληλη στιγμή για μένα να αφιερώσω την προσοχή μου και τον χρόνο μου σε αυτό», πρόσθεσε.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι ο Joe Tsai θα πάρει τη θέση του Zhang ως πρόεδρος του ομίλου. Ο ιδιοκτήτης των Brooklyn Nets, Tsai, είναι επί του παρόντος εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Alibaba.

Τον προηγούμενο μήνα η εταιρεία ανέφερε ότι σχεδιάζει να ολοκληρώσει το spin-off της μονάδας cloud εντός των επόμενων 12 μηνών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίνα: Η Κεντρική Τράπεζα προχώρησε στη μείωση 2 βασικών επιτοκίων

Αναζητείται σύμβουλος για την εθνική στρατηγική για το IoT

gazzetta
gazzetta reader insider insider