Deal για την πώληση της SVB Securities

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Deal για την πώληση της SVB Securities
Η MoffettNathanson LLC, που αποτελεί τον ερευνητικό βραχίονα της εταιρείας, δεν περιλαμβάνεται στη συναλλαγή, δήλωσε η SVB.

Συμφωνία για την πώληση SVB Securities, του τμήματος επενδυτικής τραπεζικής της, σε έναν όμιλο υπό την ηγεσία του Τζεφ Λίρινκ και με την υποστήριξη κεφαλαίων που διαχειρίζεται η «The Baupost Group» υπέγραψε σήμερα η SVB Financial Group.

Σύμφωνα με το Reuters, οι αγοραστές θα αποκτήσουν τον έλεγχο της SVB Securities έναντι ενός συνδυασμού μετρητών, αποπληρωμής ενός ενδοεταιρικού γραμματίου και μετοχών. Η MoffettNathanson LLC, που αποτελεί τον ερευνητικό βραχίονα της αμερικανικής τράπεζας, δεν περιλαμβάνεται στη συναλλαγή, ξεκαθάρισε σε η SVB.

Η συμφωνία έρχεται μετά την ανάληψη της Silicon Valley Bank από την Ομοσπονδιακή Εταιρεία Ασφάλισης Καταθέσεων (FDIC) τον Μάρτιο, αφού οι καταθέτες έσπευσαν να αποσύρουν τα χρήματά τους σε ένα bank run που εξαφάνισε πάνω από το ήμισυ της κεφαλαιοποίησης αρκετών περιφερειακών τραπεζών των ΗΠΑ και προκάλεσε τη χειρότερη τραπεζική κρίση από το 2008.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Wall Street: Το timing είναι το παν μετά το «διάλειμμα» της Fed - Τι έχει δείξει η ιστορία

Πρώην playboy και κεντροαριστερός ο διάδοχος του Σόρος - Ποιος είναι ο 37χρονος Άλεξ

Πουγιάν (CEO TotalEnergies): «Άδικες» οι κατηγορίες για greenwashing

gazzetta
gazzetta reader insider insider