Νέο αμοιβαίο κεφάλαιο από την Optima asset management ΑΕΔΑΚ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέο αμοιβαίο κεφάλαιο από την Optima asset management ΑΕΔΑΚ
Νέο αμοιβαίο κεφάλαιο («Optima income ομολογιακό εσωτερικού») λάνσαρε η Optima asset management ΑΕΔΑΚ, θυγατρική της Optima bank, θέλοντας να ανταποκριθεί στις ανάγκες της αγοράς και στις προσδοκίες των επενδυτών για ελκυστικές αποδόσεις.

Νέο αμοιβαίο κεφάλαιο («Optima income ομολογιακό εσωτερικού») λάνσαρε η Optima asset management ΑΕΔΑΚ, θυγατρική της Optima bank, θέλοντας να ανταποκριθεί στις ανάγκες της αγοράς και στις προσδοκίες των επενδυτών για ελκυστικές αποδόσεις.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το νέο Α/Κ επενδύοντας στην ελληνική ομολογιακή αγορά, επιδιώκει να εκμεταλλευτεί τις θετικές προοπτικές που δημιουργούνται σε αυτή, με την αναμενόμενη ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και τη δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών και σταθερότητας στην ελληνική οικονομία.

Η περίοδος διάθεσης του νέου Α/Κ, μέσω του δικτύου καταστημάτων της Optima bank, είναι από 12/6/2023 έως 23/6/2023 και όσοι επιλέξουν να επενδύσουν σε αυτό θα επωφεληθούν των βασικών χαρακτηριστικών του, όπως:

  • προκαθορισμένη λήξη (Ιούλιος 2028), οπότε και ρευστοποιείται και τα χρήματα αποδίδονται στους επενδυτές,
  • δυνατότητα διανομής ετήσιου μερίσματος, το οποίο για το έτος 2023 εκτιμάται στο 2,80%,
  • δυνατότητα συμμετοχής με ελάχιστο κεφάλαιο μόλις 1.000 ευρώ.

Ο CEO της Optima asset management ΑΕΔΑΚ κ. Αριστοτέλης Παναγιωτάκης, δήλωσε σχετικά: «Σημαντικό κομμάτι της δουλειάς μας στην Optima asset management ΑΕΔΑΚ, είναι η σύνθεση των δεδομένων της αγοράς όπου παράλληλα με τη γνώση και την εξειδίκευσή μας, μας επιτρέπει να σχεδιάζουμε επενδυτικά προϊόντα, συνεπή με την πορεία της οικονομίας και κυρίως με τις ανάγκες των επενδυτών και πελατών μας. Στόχος μας, να πρωτοστατούμε στις εξελίξεις προς όφελος των πελατών μας. Το νέο αμοιβαίο κεφάλαιο “Optima income ομολογιακό εσωτερικού”, ακολουθεί τo ευρύτερο κλίμα της αγοράς, προσφέροντας ελκυστικές αποδόσεις σε μεσοπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τα ελληνικά mid-caps συστήνονται στους Ελβετούς επενδυτές

Κόκκινα δάνεια: Έρχονται νέοι κανόνες για servicers και funds

Ρεύμα: Τέσσερα είδη τιμολογίων μετά το «ξεπάγωμα» της ρήτρας – Η μετάβαση από τα σημερινά προϊόντα

gazzetta
gazzetta reader insider insider