Nvidia: Ο καθένας μπορεί να γίνει προγραμματιστής, με την γεννητική AI

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Nvidia: Ο καθένας μπορεί να γίνει προγραμματιστής, με την γεννητική AI
Η γεννητική AI  είναι ένας τύπος τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να παράγει διάφορους τύπους περιεχομένου, όπως κείμενο, εικόνες, ήχο και συνθετικά δεδομένα.

Στον ρόλο που μπορεί να παίξει παγκοσμίως η γεννητική τεχνητή νοημοσύνη (AI) αναφέρθηκε ο CEO της Nvidia, Τζένσεν Χουάνγκ, μιλώντας τη Δευτέρα σε τεχνολογικό φόρουμ στην Ταϊβάν.

Ο ίδιος μίλησε για μια «νέα εποχή υπολογιστών», στην οποία ο καθένας μπορεί να γίνει προγραμματιστής χρησιμοποιώντας γεννητική τεχνητή νοημοσύνη.

Σύμφωνα με το CNBC, ο Χουάνγκ παρουσίασε μια νέα πλατφόρμα υπερυπολογιστών τεχνητής νοημοσύνης με την ονομασία DGX GH200, η οποία στοχεύει στην κατασκευή γενετικών μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης.

Η γεννητική AI είναι ένας τύπος τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να παράγει διάφορους τύπους περιεχομένου, όπως κείμενο, εικόνες, ήχο και συνθετικά δεδομένα.

«Αυτός ο υπολογιστής δεν ενδιαφέρεται για το πώς τον προγραμματίζετε, θα προσπαθήσει να καταλάβει τι εννοείτε, επειδή έχει αυτή την απίστευτα μεγάλη ικανότητα γλωσσικού μοντέλου. Και έτσι το εμπόδιο του προγραμματισμού είναι απίστευτα χαμηλό Έχουμε κλείσει το ψηφιακό χάσμα. Όλοι είναι προγραμματιστές. Τώρα, πρέπει απλώς να πεις κάτι στον υπολογιστή» δήλωσε ο επικεφαλής της Nvidia.

Η εταιρεία υποστηρίζει πως η γεννητική AI είναι η «πιο σημαντική υπολογιστική πλατφόρμα της γενιάς μας», καθώς άτομα και εταιρείες προχωρούν στη δημιουργία νέων εφαρμογών και αξιοποιούν τη γεννητική AI στη διαδικασία.

Οι επαγγελματίες δημιουργοί θα μπορούν να δημιουργούν εικόνες με μια απλή προτροπή κειμένου, ενώ οι προγραμματιστές θα μπορούν να επιταχύνουν τις προσπάθειες ανάπτυξης εφαρμογών και αποσφαλμάτωσης, σύμφωνα με την Nvidia. Ακόμη και οι αρχιτέκτονες μπορούν να δημιουργήσουν τρισδιάστατα μοντέλα από δισδιάστατα σχέδια ορόφων.

«Σε κάθε υπολογιστική εποχή, θα μπορούσατε να κάνετε διαφορετικά πράγματα που δεν ήταν δυνατά πριν» σημείωσε ο Χουάνγκ, προσθέτοντας ότι «η τεχνητή νοημοσύνη σίγουρα πληροί τις προϋποθέσεις».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Nvidia: Ξεπέρασε το «φράγμα» του 1 τρισ. δολαρίων σε κεφαλαιοποίηση

gazzetta
gazzetta reader insider insider