Royal Mail: Παραιτήθηκε ο CEO των βρετανικών ταχυδρομείων μετά από σύγκρουση με τα συνδικάτα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Royal Mail: Παραιτήθηκε ο CEO των βρετανικών ταχυδρομείων μετά από σύγκρουση με τα συνδικάτα
Ο Σάιμον Τόμπσον είπε ότι είναι η «κατάλληλη στιγμή» η θέση να παραδοθεί σε έναν νέο επικεφαλής μετά από μερικούς ταραχώδεις μήνες κατά τους οποίους κατηγορήθηκε για «ανικανότητα» και «ανεπάρκεια» από τους βρετανούς βουλευτές.

Μόλις δύο χρόνια έμεινε στη θέση του ο CEO της Royal Mail στη Βρετανία καθώς παραιτήθηκε μετά από μια σφοδρή διαμάχη με τους εργαζομένους για τους μισθούς και τις εργασιακές συνθήκες.

Ο Σάιμον Τόμπσον είπε ότι είναι η «κατάλληλη στιγμή» η θέση να παραδοθεί σε έναν νέο επικεφαλής μετά από μερικούς ταραχώδεις μήνες κατά τους οποίους κατηγορήθηκε για «ανικανότητα» και «ανεπάρκεια» από τους βρετανούς βουλευτές. Ο Τόμπσον κλήθηκε για να απαντήσει στις ερωτήσεις των βουλευτών αφού δεν πείστηκαν από την απάντησή του στις κατηγορίες ότι η εταιρεία παρακολουθούσε τους εργαζομένους της και έδινε προτεραιότητα στα δέματα έναντι των επιστολών.

Η Royal Mail δέχτηκε επίσης επίθεση ransomware εξαιτίας της οποίας οι πελάτες δεν μπορούσαν να στείλουν διεθνή δέματα.

Η International Distributions Services δήλωσε ότι βρίσκεται σε «προχωρημένα στάδια» για τον διορισμό νέου Διευθύνοντος Συμβούλου, με τον Τόμπσον, 56 ετών, να παραμένει στην επιχείρηση μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Η Royal Mail ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα μια σειρά μέτρων για τον τερματισμό μιας μακροχρόνιας διαμάχης με το συνδικάτο που εκπροσωπεί τους εργαζομένους του, συμπεριλαμβανομένων των μεταγενέστερων ωρών έναρξης της βάρδιας, αύξησης μισθού 10% και εφάπαξ μπόνους 500 στερλινών (626 $).

Ο Ντάρεν Τζόουνς, βουλευτής που προεδρεύει της επιτροπής επιχειρήσεων και εμπορίου, είπε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ήταν «σωστό» που ο Τόμπσον παραιτήθηκε. «Η κουλτούρα στη Royal Mail πρέπει να αλλάξει», προσέθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Δίνει 3 δισ. ευρώ για να αγοράσει νέα άρματα Leopard 2

Λήξη συναγερμού για τον φάκελο στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ - Περιείχε στάχτη και υβριστικό σημείωμα

Attica Group: Δέκα βραβεία απέσπασε στα Tourism Awards 2023

gazzetta
gazzetta reader insider insider