Pfizer: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα κέρδη και τα έσοδα στο α' τρίμηνο - Πτώση 77% για τα εμβόλια του κορονοϊού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Pfizer: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα κέρδη και τα έσοδα στο α' τρίμηνο - Πτώση 77% για τα εμβόλια του κορονοϊού
Σχετικά με τις πωλήσεις των προϊόντων κατά του κορονοϊού το 2023, η Pfizer αναμένει πως οι πωλήσεις θα της αποφέρουν 21,5 δισ. δολάρια.

Κάμψη σε ετήσιο επίπεδο εμφάνισαν τα κέρδη και τα έσοδα της Pfizer για το α' τρίμηνο, αλλά με τα αποτελέσματα της αμερικανικής φαρμακευτικής να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Τα κέρδη του εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 5,54 δισ. δολάρια ή 97 σεντ ανά μετοχή έναντι 7,86 δισ. δολαρίων ή 1,37 δολαρίων ανά μετοχή στο α' τρίμηνο του 2022. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή έφτασαν τα 1,23 δολάρια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet για 98 σεντ ανά μετοχή.

Τα συνολικά έσοδα της Pfizer ανήλθαν σε 18,08 δισ. δολάρια, μειωμένα κατά 28,8% σε ετήσια βάση αλλά και πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που ανέμεναν έσοδα στα 16,61 δισ. δολάρια.

Οι πωλήσεων των εμβολίων που συνκατασκευάζει με την BioNTech κατά του κορονοϊού απέδωσαν 3,06 δισ. δολάρια, μειωμένες κατά 77% σε ετήσιο επίπεδο. Οι αναλυτές ανέμεναν πωλήσεις 2,37 δισ. δολαρίων.

Για το σύνολο του 2023, η διοίκηση της εταιρείας διατήρησε αμετάβλητο το guidance της για κέρδη και έσοδα, αναμένοντας προσαρμοσμένα κέρδη μεταξύ των 3,25 και των 3,45 δολαρίων ανά μετοχή και έσοδα μεταξύ των 67 και των 71 δισ. δολαρίων.

Σχετικά με τις πωλήσεις των προϊόντων κατά του κορονοϊού το τρέχον έτος, η Pfizer αναμένει πως οι πωλήσεις θα της αποφέρουν 21,5 δισ. δολάρια.

Στον απόηχο των αποτελεσμάτων, η μετοχή της Pfizer ενισχύεται 0,7% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο πληθωρισμός «κοκκινίζει» τις ευρωαγορές - Απώλειες 5% για τη BP

Προς πτώχευση βαδίζει η Vice Media

gazzetta
gazzetta reader insider insider