TikTok: Έχουμε δεκάδες χιλιάδες διαχειριστές στην Ιρλανδία που ελέγχουν το περιεχόμενο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
TikTok: Έχουμε δεκάδες χιλιάδες διαχειριστές στην Ιρλανδία που ελέγχουν το περιεχόμενο
Για τον εντοπισμό και την αφαίρεση προσβλητικών αναρτήσεων, το TikTok διαθέτει δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους με έδρα την Ιρλανδία, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με τη διαχείριση του περιεχομένου, δήλωσε την Πέμπτη ο διευθύνων σύμβουλος Shou Zi Chew.

Για τον εντοπισμό και την αφαίρεση προσβλητικών αναρτήσεων, το TikTok διαθέτει δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους με έδρα την Ιρλανδία, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με τη διαχείριση του περιεχομένου, δήλωσε την Πέμπτη ο διευθύνων σύμβουλος της πλατφόρμας Shou Zi Chew.

Μιλώντας στο συνέδριο TED2023 Possibility στο Βανκούβερ της Βρετανικής Κολομβίας, ο Chew δήλωσε ότι το TikTok έχει «σαφείς κατευθυντήριες γραμμές για την κοινότητα» και ότι τα στελέχη δεν «λαμβάνουν ad-hoc αποφάσεις» όταν αντιμετωπίζουν τους «κακούς παίκτες» στο διαδίκτυο που δημοσιεύουν προσβλητικό περιεχόμενο στην εφαρμογή.

«Με βάση αυτό, έχουμε δημιουργήσει μια ομάδα που αποτελείται από δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους συν μηχανές, προκειμένου να εντοπίζουμε το περιεχόμενο που είναι κακό και ενεργά ή και προληπτικά να το αφαιρούμε από την πλατφόρμα», δήλωσε ο Chew.

Το TikTok, το οποίο ανήκει στην κινεζική ByteDance, δέχεται έντονες πιέσεις από Αμερικανούς βουλευτές που θέλουν να απαγορεύσουν την εφαρμογή λόγω ανησυχιών ότι αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια. Τα σχόλια του Chew έρχονται εβδομάδες αφότου ο διευθύνων σύμβουλος «επιβίωσε» από ένα μπαράζ σκληρών ερωτήσεων από Αμερικανούς νομοθέτες, οι οποίοι έχουν επίσης επικρίνει το TikTok επειδή δεν κατάφερε να αποτρέψει τη διάδοση προσβλητικού περιεχομένου στην πλατφόρμα του ή να αντιμετωπίσει τη συμβολή του στην αύξηση της εφηβικής κατάθλιψης.

«Ως εταιρεία, στόχος μας δεν είναι η βελτιστοποίηση και η μεγιστοποίηση του χρόνου που αφιερώνει ο χρήστης», δήλωσε την Πέμπτη ο Chew, προσθέτοντας ότι όταν οι άνθρωποι είναι κολλημένοι στις οθόνες των smartphone τους, το TikTok «θα σας στείλει βίντεο για να σας πει να βγείτε από την πλατφόρμα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δύσκολο 24ωρο για τον Έλον Μασκ: Έχασε 12,6 δισ. δολάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider