ΔΕΗ: Μειωμένη στα 15,9 λεπτά ανά KWh η χρέωση Μαΐου

Κώστας Δεληγιάννης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΔΕΗ: Μειωμένη στα 15,9 λεπτά ανά KWh η χρέωση Μαΐου
Για καταναλώσεις μεγαλύτερες από τις 500 κιλοβατώρες, η χρέωση του τιμολογίου Γ1 τον επόμενο μήνα θα είναι 17,1 λεπτά ανά KWh, από 17,7 λεπτά τον Απρίλιο. 

Περαιτέρω μείωση κατά -4% καταγράφει η χρέωση της ΔΕΗ στο τιμολόγιο Γ1 για τον Μάιο, η οποία θα είναι 15,9 λεπτά του ευρώ ανά KWh για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες μηνιαίας κατανάλωσης, από 16,5 λεπτά τον μήνα που διανύουμε.

Για καταναλώσεις μεγαλύτερες από τις 500 κιλοβατώρες, η χρέωση του επόμενου μήνα θα είναι 17,1 λεπτά ανά KWh, από 17,7 λεπτά τον Απρίλιο. Οι χρεώσεις είναι οι μικρότερες από την έναρξη της ενεργειακής κρίσης, προσεγγίζοντας τις τελικές τιμές προηγούμενων μηνών, με την αφαίρεση των επιδοτήσεων.

Μειωμένη θα είναι η χρέωση και του νέου προγράμματος myHome 4All που λάνσαρε πρόσφατα η ΔΕΗ, η οποία για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες μηνιαίας κατανάλωσης θα είναι τον Μάιο 15,4 λεπτά ανά KWh, από 16 λεπτά τον Απρίλιο (μείωση -4% περίπου). Πάνω από τις 500 κιλοβατώρες, η χρέωση του myHome 4All διαμορφώνεται σε 21 λεπτά ανά κιλοβατώρα τον επόμενο μήνα, έναντι 21,6 λεπτών.

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο οι χρεώσεις των παρόχων κυμάνθηκαν από 10,4 έως 19,98 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα – στα χαμηλότερα επίπεδα από την έναρξη της ενεργειακής κρίσης. Όπως κάθε μήνα, έτσι και τον Μάιο οι τελικές τιμές που θα καταβάλουν τα νοικοκυριά θα εξαρτηθούν από το ύψος των επιδοτήσεων από την πολιτεία. Τον μήνα που διανύουμε, η κρατική στήριξη ανήλθε στα 1,5 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα, με συνέπεια οι «καθαρές» τιμές να διαμορφωθούν από 8,9 έως 18,48 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Helleniq Energy: «Πράσινη» απόβαση στην Κύπρο – Κοντά στην πρώτη εξαγορά έργου ΑΠΕ

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Ισχυρή οικονομική επίδοση το 2022 - Θα προτείνει μέρισμα €0,38/μετοχή

Κομισιόν: Υπερκάλυψε η Ελλάδα τον ευρωπαϊκό στόχο μείωσης κατά 15% της κατανάλωσης αερίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider