Μάξιμα, Όγκαστ και Αουρέλια: Η «εμμονή» του Μαρκ Ζούκερμπεργκ με την Αρχαία Ρώμη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μάξιμα, Όγκαστ και Αουρέλια: Η «εμμονή» του Μαρκ Ζούκερμπεργκ με την Αρχαία Ρώμη
άρχισε να γοητεύεται από την Αρχαία Ρώμη όταν μελετούσε Λατινικά στο Γυμνάσιο ενώ μαζί με τη σύζυγό του πέρασαν το μήνα του μέλιτος στην ιταλική πρωτεύουσα.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ φαίνεται πως έχει διακατέχεται από ένα έντονο... πάθος με την Αρχαία Ρώμη, κάτι που αποτυπώνεται στα ονόματα των τριών παιδιών που έχει με την 38χρονη σύζυγό του, Πρισίλα Τσαν.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta ανακοίνωσε πριν από μερικές εβδομάδες τη γέννηση της τρίτης κόρης του, αποκαλύπτοντας ότι ο ίδιος και η σύντροφός του ονόμασαν το μωρό Αουρέλια.

Ο Ζούκερμπεργκ μοιράστηκε την πρώτη φωτογραφία του νεογέννητου σε μια ανάρτηση στο Instagram, αποκαλώντας το «μια μικρή ευλογία» ενώ και οι 3 κόρες του διαθέτουν ονόματα που παραπέμπουν σε πρόσωπα της ισχυρότερης αυτοκρατορίας στην ιστορία.

Η πρώτη κόρη τους ονομάζεται Μάξιμα, μια παραλλαγή του λατινικού ονόματος Μάξιμους. Η δεύτερη κόρη τους ονομάζεται Όγκαστ, ένα όνομα εμπνευσμένο από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Αύγουστο Καίσαρα, τον οποίο ο Ζούκερμπεργκ αποκάλεσε μια από τις «πιο συναρπαστικές» προσωπικότητες στην ιστορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Το 2021 έβγαλα 130 εκατ. ευρώ» - Το επιχειρηματικό success story μίας 36χρονης

«Βασικά, μέσα από μια τρομερά σκληρή πραγματικότητα, καθιέρωσε 200 χρόνια παγκόσμιας ειρήνης» υπογράμμισε ο 15oς πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο αναφορικά με την «εμμονή» του με τη Ρώμη, η οποία ξεκίνησε πολύ πριν γίνει μπαμπάς για πρώτη φορά.

Σε μια συνέντευξη του 2018 στο New Yorker, ο 38χρονος με περιουσία 75,7 δισ. δολ. αποκάλυψε ότι άρχισε να γοητεύεται από την Αρχαία Ρώμη όταν μελετούσε Λατινικά στο Γυμνάσιο ενώ μετά τον γάμο του το 2012, το ζευγάρι πέρασε το μήνα του μέλιτος στην ιταλική πρωτεύουσα.

«Η γυναίκα μου με κορόιδευε, λέγοντας ότι νόμιζε ότι ήταν τρία άτομα στο μήνα του μέλιτος: εγώ, εκείνη και ο Καίσαρας γιατί όλες οι φωτογραφίες μας ήταν διαφορετικά γλυπτά του δίπλα ή πίσω μας» είχε αποκαλύψει χιουμοριστικά.

Σύμφωνα με αμερικανικά στοιχεία, η Αουρέλια ήταν το 516ο πιο δημοφιλές όνομα για κορίτσια το 2021, με 592 μωρά να ονομάζονται έτσι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Twitter: «Μπάχαλο» με τα παλαιά σήματα επαλήθευσης - Παραμένουν και μετά την ημερομηνία κατάργησης τους

Έλον Μασκ: Θα πεθάνω στον Άρη, αν είμαι τυχερός

Tesla: Οι παραδόσεις οχημάτων στο α' τρίμηνο αυξήθηκαν 36% ετησίως

gazzetta
gazzetta reader insider insider