Huawei: «Βουτιά» - ρεκόρ στα κέρδη του 2022, εν μέσω αμερικανικών πιέσεων και κορονοϊού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Huawei: «Βουτιά» - ρεκόρ στα κέρδη του 2022, εν μέσω αμερικανικών πιέσεων και κορονοϊού
«Βουτιά» - ρεκόρ γνώρισαν τα κέρδη της Huawei το 2022, καθώς οι αμερικανικές κυρώσεις, αλλά και οι αυστηροί κανόνες για τον κορονοϊό, έχουν πλήξει τα οικονομικά αποτελέσματα του κινεζικού τεχνολογικού «κολοσσού».

«Βουτιά» - ρεκόρ γνώρισαν τα κέρδη της Huawei το 2022, καθώς οι αμερικανικές κυρώσεις, αλλά και οι αυστηροί κανόνες για τον κορονοϊό, έπληξαν τα οικονομικά αποτελέσματα του κινεζικού τεχνολογικού «κολοσσού».

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 35,6 δισ. γουάν (5,18 δισ. δολ) το 2022, μειωμένα κατά 69% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση από το 2011 (-54%), σύμφωνα με τους υπολογισμούς του CNBC.

Η Huawei απέδωσε τη σημαντική αυτή υποχώρηση στις αυξανόμενες τιμές εμπορευμάτων, στους αυστηρούς κανόνες λόγω της πανδημίας στην Κίνα και στις αυξημένες δαπάνες της εταιρείας για Έρευνα και Ανάπτυξη.

Τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 0,9% στα 642,3 δισ. γουάν, καθώς η εταιρεία κατάφερε να σταθεροποιήσει την επιχειρηματική της δραστηριότητα μετά την πτώση 28% που είχαν καταγράψει οι πωλήσεις το 2021.

Σημειώνεται ότι πριν από περίπου τρία χρόνια, οι ΗΠΑ έβαλαν στο «στόχαστρο» την Huawei, απαγορεύοντας την πώληση αμερικανικής τεχνολογίας στην εταιρεία, με την Huawei να συνεχίζει πάντως να λανσάρει προϊόντα, από smartphone έως smartwatches. Ωστόσο, δυσκολεύεται να πουλήσει συσκευές εκτός Κίνας, καθώς δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το Android, έχοντας παρουσίασει το δικό της λειτουργικό σύστημα, το HarmonyOS, το οποίο δεν έχει καταφέρει να προσελκύσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκτός Κίνας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίνα: Οι πολυεθνικές εταιρίες αισιοδοξούν για την πορεία ανάκαμψης της οικονομίας

Διπλωματική επαναπροσέγγιση Ιαπωνίας - Κίνας έπειτα από τρία χρόνια

gazzetta
gazzetta reader insider insider