Πτώση 340 εκατ. ευρώ στις ασφαλίσεις ζωής το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου - Στα πάνω τους οι ασφαλίσεις κατά Ζημιών

Χάρης Ντιγριντάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτώση 340 εκατ. ευρώ στις ασφαλίσεις ζωής το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου - Στα πάνω τους οι ασφαλίσεις κατά Ζημιών
Λίρα εκατό για τον κλάδο των ασφαλειών αποτελούν οι ασφαλίσεις κατά ζημιών αφού ο εν λόγω κλάδος έβαλε πλάτη προκειμένου να είναι θετική η εικόνα της ασφαλιστικής αγοράς στο λυκαυγές του 2023.

Λίρα εκατό για τον κλάδο των ασφαλειών αποτελούν οι ασφαλίσεις κατά ζημιών αφού ο εν λόγω κλάδος έβαλε πλάτη προκειμένου να είναι θετική η εικόνα της ασφαλιστικής αγοράς στο λυκαυγές του 2023.

Ειδικότερα στα 766.69 εκατ. ευρώ ανήλθε η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων για την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2023, σημειώνοντας οριακή άνοδο 0,5%, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του προηγουμένου έτους, σύμφωνα με έρευνα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ).

Την ίδια στιγμή οι ασφαλίσεις ζωής υποχώρησαν σημαντικά κατά 8,6%, σε ετήσια βάση, διολισθαίνοντας στα 339,5 εκατ. ευρώ, ενώ αντιθέτως οι ασφαλίσεις κατά ζημιών ενισχύθηκαν κατά 9,1% φθάνοντας τα 310,4 εκατ. ευρώ για το συγκεκριμένο διάστημα.

Όσον αφορά στους επιμέρους κλάδους, οι ασφαλίσεις ζωής ενισχύθηκαν κατά 3,1% φθάνοντας τα 188,6 εκατ. ευρώ, ενώ οι ασφαλίσεις συνδεδεμένες με επενδύσεις κατέγραψαν πτώση 28% για να διαμορφωθούν στα 102,5 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κατά 4,8%, συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, κινήθηκε ο κλάδος της διαχείρισης συλλογικών συνταξιοδοτικών κεφαλαίων φθάνοντας τα 48,3 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα οι επιμέρους κλάδοι των ασφαλίσεων κατά ζημιών διαμορφώθηκαν ως εξής:

Τα ατυχήματα εμφάνισαν πτώση 12,6% στα 6,99 εκατ. ευρώ, ενώ ο κλάδος ασθενειών σημείωσε άνοδο κατά 42,4% στα 82,5 εκατ. ευρώ.

Οριακή άνοδο σημείωσαν οι ασφαλίσεις για αστική ευθύνη χερσαίων οχημάτων στα 116,7 εκατ. ευρώ, ενώ άνοδο 2% στα 58,9 εκατ. ευρώ κατέγραψαν οι ασφαλίσεις πυρός και φυσικών καταστροφών.

Για τον Φεβρουάριο, όπως προκύπτει από την έρευνα της ΕΑΕΕ, η συνολική παραγωγή ασφαλίσεων ζωής ενισχύθηκε κατά 0,9% φθάνοντας τα 174,9 δισ. ευρώ.

Μικρή άνοδο παρουσίασε και το σύνολο των ασφαλίσεων κατά ζημιών, το οποίο αυξήθηκε κατά 1,6%, συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, φθάνοντας τα 362,5 δις. ευρώ.

Αναλυτικότερα οι ασφαλίσεις ζωής ενισχύθηκαν κατά 16% φθάνοντας τα 93,4 εκατ. ευρώ, ενώ οι ασφαλίσεις ζωής συνδεδεμένες με επενδύσεις υποχώρησαν κατά 28,9% στα 51,8 εκατ. ευρώ. Ο κλάδος διαχείρισης συλλογικών συνταξιοδοτικών κεφαλαίων παρουσίασε άνοδο 49,2% στα 29,7 εκατ. ευρώ.

Αναφορικά με τις ασφαλίσεις κατά ζημιών, ο κλάδος των ατυχημάτων υποχώρησε κατά 16% στα 3,15 εκατ. ευρώ, ενώ αντιθέτως ο κλάδος των ασθενειών ενισχύθηκε κατά 31,4% για να διαμορφωθεί στα 35,8 εκατ. ευρώ.

Τέλος, τα έσοδα από τα χερσαία οχήματα αναρριχήθηκαν κατά 11,3%, σε ετήσια βάση, για να διαμορφωθούν στα 19,54 εκατ. ευρώ, ενώ πτώση 5% παρουσίασαν οι ασφαλίσεις για πυρκαγιά και φυσικές καταστροφές

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίνητρα στους ιδιοκτήτες ακινήτων για την ασφάλιση των κτιρίων και των κατοικιών τους σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο

Τι συμβαίνει με τη στεγαστική πίστη – Μεγάλο ατού τα σταθερά επιτόκια – Το στοίχημα για περισσότερα δάνεια

Ακίνητα: «Κρατάει» το ανοδικό τέμπο στις τιμές κόντρα στο αυξημένο «κόστος στέγασης» 

gazzetta
gazzetta reader insider insider