Περιβαλλοντικά έργα: «Κλείδωσε» σύμβαση 54 εκατ. ευρώ για ΗΛΕΚΤΩΡ – W.A.T.T. στη Δ. Αττική

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Περιβαλλοντικά έργα: «Κλείδωσε» σύμβαση 54 εκατ. ευρώ για ΗΛΕΚΤΩΡ – W.A.T.T. στη Δ. Αττική
Η θυγατρική της Ελλάκτωρ σε συνεργασία με την Watt ανακηρύχθηκαν προσωρινοί ανάδοχοι για έργο στην Αττική. Ποιο είναι το project, που με τις προαιρέσεις μπορεί να «αυγατίσει».

Η κοινοπραξία που αποτελείται από τις ΗΛΕΚΤΩΡ, θυγατρική της Ελλάκτωρ στον τομέα περιβάλλοντος, και W.A.T.T., συμφερόντων Κατρή, ανακηρύχθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ επισήμως προσωρινός ανάδοχος της σύμβασης για την «Παροχή των υπηρεσιών λειτουργίας, συντήρησης και επαύξησης δυναμικότητας μονάδων επεξεργασίας στραγγισμάτων της Ο.Ε.Δ.Α. Δυτ. Αττικής», ύψους 54 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε αναφέρει το insider.gr, πρόσφατα μόλις η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ «άναψε πράσινο φως» για τον φάκελο δικαιολογητικών συμμετοχή και την τεχνική προσφορά του εν λόγω σχήματος, μετά τους σχετικούς ελέγχους που πραγματοποίησε. Με αυτή την απόφαση ανοίγει ο δρόμος ώστε η επιτροπή διαγωνισμού να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο, δηλαδή στην αποσφράγιση της οικονομικής προσφοράς για τη σύμβαση με προϋπολογισμό μελέτης 43,576 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ στα 54 εκατ. ευρώ).

Ποιο είναι το έργο

Το αντικείμενο του διαγωνισμού παροχής υπηρεσιών αφορά στην τακτική λειτουργία, συντήρηση και συνολική ευθύνη του συνόλου των εγκαταστάσεων των Μονάδων Επεξεργασίας Στραγγισμάτων (ΜΕΣ) της ΟΕΔΑ (Ολοκληρωμένη Εγκατάστασης Διαχείρισης Απορριμμάτων) Δυτικής Αττικής και τη λειτουργία και συντήρηση των επιπρόσθετων εγκαταστάσεων. Ο διαγωνισμός, όπως και άλλοι αντίστοιχοι, «πέρασε» μέσα από παρατάσεις και μεταθέσεις ημερομηνιών για να φτάσουμε στην καταληκτική ημερομηνία της 23ης Ιανουαρίου 2023, με τις ΗΛΕΚΤΩΡ – WATT να «παίζουν μπάλα μόνες». Πάντως, σύμφωνα με την παλιότερη διακήρυξη πρόκειται για σύμβαση η οποία με τις βασικές εργασίες (54 εκατ. ευρώ) και το δικαίωμα προαίρεσης (41 εκατ. ευρώ) μαζί με ρήτρες αναπροσαρμογής θα φτάσει τα 98,38 εκατ. ευρώ για τα προσεχή 4 έτη.

Το αντικείμενο της σύμβασης παροχής υπηρεσιών αφορούσε στην τακτική λειτουργία, συντήρηση και συνολική ευθύνη επί σαράντα οκτώ (48) μήνες με δυνατότητα προαίρεσης για άλλους σαράντα οκτώ (48) μήνες του συνόλου των εγκαταστάσεων των Μονάδων Επεξεργασίας Στραγγισμάτων (ΜΕΣ) της ΟΕΔΑ Δυτικής Αττικής συνολικής δυναμικότητας επεξεργασίας 700 μ3/ημέρα και την επαύξηση της δυναμικότητας επεξεργασίας αυτών σε 1.300 μ3 /ημέρα, με δυνατότητα προαίρεσης για επιπρόσθετη επαύξηση 200 μ3/ημέρα και την λειτουργία και συντήρηση των επιπρόσθετων εγκαταστάσεων έως εβδομήντα δύο (72) μηνών.

Σε προ 3μήνου ανακοίνωση - απάντηση της Περιφέρειας Αττικής σημειώνονταν ότι «ο διαγωνισμός του ΕΔΣΝΑ έχει προϋπολογισμό 43.576.000,00 ευρώ πλέον ΦΠΑ, εκ των οποίων τα 17.300.000 ευρώ νέες επενδύσεις σε υπερσύγχρονες μονάδες επεξεργασίας, και δικαίωμα προαίρεσης 33.094.000,00 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Το αντικείμενο αφορά́ στη λειτουργία, συντήρηση και συνολική ευθύνη όλων των εγκαταστάσεων επεξεργασίας στραγγισμάτων της ΟΕΔΑ Δυτικής Αττικής, για 48 μήνες με επαύξηση της δυναμικότητας επεξεργασίας από 700 σε 1300 κυβικά μέτρα ανά ημέρα. Επιπλέον, προβλέπεται η δυνατότητα προαίρεσης για άλλους 48 μήνες με αύξηση της δυναμικότητας κατά 200 ακόμα κυβικά μέτρα ανά ημέρα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Ρέστα» Γκριμάλντι για το λιμάνι Ηρακλείου – Μετά το Πάσχα οι προσφορές;

gazzetta
gazzetta reader insider insider