Novartis: Νέο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών 11 δισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Novartis: Νέο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών 11 δισ. δολαρίων
Η Novartis εγκαινίασε επίσημα το νέο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών της, στο πλαίσιο του οποίου θα μπορούσε να δαπανήσει έως και 10 δισ. ελβετικά φράγκα (10,90 δισ. δολάρια) για την επαναγορά μετοχών της μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Η Novartis εγκαινίασε επίσημα το νέο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών της, στο πλαίσιο του οποίου θα μπορούσε να δαπανήσει έως και 10 δισ. ελβετικά φράγκα (10,90 δισ. δολάρια) για την επαναγορά μετοχών μέσα στην επόμενη τριετία.

Η ελβετική εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει έως και το 10% των ιδίων μετοχών της κατά την περίοδο από την τελευταία ετήσια γενική συνέλευσή της, η οποία έλαβε χώρα στις 7 Μαρτίου, έως τη γενική συνέλευση του 2026.

Οι μειώσεις κεφαλαίου από τις ονομαστικές μετοχές που θα επαναγοραστούν στο πλαίσιο του προγράμματος θα προταθούν σε μελλοντικές γενικές συνελεύσεις, διευκρίνισε η Novartis.

Οι μέτοχοι ενέκριναν το roll over του εναπομείναντος ποσού ύψους 6,5 δισ. φράγκων για επαναγορές στη γενική συνέλευση της περασμένης εβδομάδας.

Η Novartis μόλις ολοκλήρωσε την επαναγορά 213 εκατομμυρίων μετοχών κατά την περίοδο μεταξύ Μαρτίου 2020 και 10 Μαρτίου 2023. Αυτό αντιστοιχούσε στο 8,9% των μετοχών της, οι οποίες είτε ακυρώθηκαν είτε θα προταθούν για ακύρωση στις γενικές συνελεύσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Sanofi βάζει εστιάζει στον διαβήτη Τύπου 1 μέσω ενός deal 2,9 δισ. δολ.

gazzetta
gazzetta reader insider insider