Στον Σκλαβενίτη περνά η αλυσίδα AS Αγορά – Υπεγράφη το προσύμφωνο

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στον Σκλαβενίτη περνά η αλυσίδα AS Αγορά – Υπεγράφη το προσύμφωνο
Νέα εξαγορά από τον όμιλο Σκλαβενίτη καθώς εντείνονται οι κινήσεις συγκέντρωσης στον κλάδο των σούπερ μάρκετ.

Στον όμιλο Σκλαβενίτη αναμένεται να περάσει η αλυσίδα AS Αγορά που εδρεύει στη Λάρισα, καθώς τελεσφόρησαν οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών που είχαν ξεκινήσει τους προηγούμενους μήνες.

Σύμφωνα με πηγές της εταιρείας, το προσύμφωνο για την εξαγορά της αλυσίδας AS Αγορά από τη Σκλαβενίτης υπεγράφη νωρίτερα σήμερα, ενώ οι συζητήσεις θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα. Η ολοκλήρωση του deal αναμένεται εντός των επόμενων μηνών.

Ποια είναι η αλυσίδα AS Αγορά

Πρόκειται για μια τοπική αλυσίδα σούπερ μάρκετ που ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στα τέλη του 2015, όταν άνοιξε το πρώτο κατάστημα λιανικής στον Άγιο Αθανάσιο. Από τότε ακολούθησαν ακόμη οκτώ καταστήματα.

Τα συνολικά εννέα καταστήματα της αλυσίδας – τα οποία περνούν στον όμιλο Σκλαβενίτης – λειτουργούν στην πόλη της Λάρισας (έξι καταστήματα), ένα στην Αγιά, ένα στον Αμπελώνα Λάρισας και ένα στους Νέους Πόρους Πιερίας.

Ενισχύει το αποτύπωμά του στη Θεσσαλία ο Σκλαβενίτης

Την ώρα που εντείνονται οι κινήσεις συγκέντρωσης στον κλάδο των σούπερ μάρκετ, στο επίκεντρο των οποίων βρίσκονται οι μεσαίου και μικρού μεγέθους αλυσίδες, με τη νέα αυτή εξαγορά ο όμιλος Σκλαβενίτης ενισχύει το αποτύπωμά του στην κεντρική Ελλάδα και δη στη Θεσσαλία.

Υπενθυμίζεται εδώ πως η εταιρεία προχώρησε σε δύο εξαγορές μέσα στο 2022.

Λίγες ημέρες πριν την έλευση του 2023 και συγκεκριμένα τον περασμένο Δεκέμβριο, έγινε γνωστό πως στον έλεγχο του ομίλου Σκλαβενίτη πέρασαν τα τέσσερα από τα έξι καταστήματα της αλυσίδας Γέγος και συγκεκριμένα τα καταστήματα που βρίσκονται σε Μαρκόπουλο, Λούτσα και Πόρτο Ράφτη (δύο καταστήματα).

Παράλληλα, το περασμένο Πάσχα ανακοινώθηκε η συμφωνία της Σκλαβενίτης με την τοπική αλυσίδα SEP Markets Παπαδόπουλος που δραστηριοποιείται στα Ιωάννινα. Με την εν λόγω συμφωνία η αλυσίδα Σκλαβενίτης επέκτεινε το δίκτυο καταστημάτων στην αγορά των Ιωαννίνων, όπου διατηρούσε μόλις δύο καταστήματα. Μετά το deal, το δίκτυο καταστημάτων του ομίλου Σκλαβενίτης στην ηπειρωτική πόλη αυξήθηκε σε 11.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ποια προϊόντα κατέγραψαν τις μεγαλύτερες ανατιμήσεις στα σούπερ μάρκετ τον Ιανουάριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider