Η Google «ψαλιδίζει» θέσεις εργασίας στην Ευρώπη – Έρχονται 240 απολύσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Google «ψαλιδίζει» θέσεις εργασίας στην Ευρώπη – Έρχονται 240 απολύσεις
Οι απώλειες θέσεων εργασίας αντιπροσωπεύουν μείωση 4,3% του εργατικού δυναμικού της Google που μετράει 5.500 άτομα στην Ιρλανδία

Η μητρική της Google, η Alphabet θα περικόψει 240 θέσεις εργασίας στην Ιρλανδία ως μέρος της μείωσης του παγκόσμιου εργατικού της δυναμικού.

Η εταιρεία απολύει 85 πωλητές, 80 μηχανικούς και τεχνολόγους μαζί με άλλους 75 εργαζόμενους σε θέσεις υποστήριξης, σύμφωνα με ένα άτομο που γνωρίζει το θέμα και ένα email στους υπαλλήλους που έφτασε στην κατοχή του Bloomberg.

Οι νέες απολύσεις αντιπροσωπεύουν μείωση 4,3% του εργατικού δυναμικού της Google με τα 5.500 άτομα στην Ιρλανδία, μικρότερες από το παγκόσμιο «ψαλίδισμα» του 6% που εφαρμόζεται σε ολόκληρη την εταιρεία.

«Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων θα λάβουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με συγκεκριμένες προτάσεις επιχειρηματικού τομέα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας διαβούλευσης» τονίζει το δημοσίευμα.

Εντωμεταξύ, ο Σάιμον Κάουενι, Υπουργός Επιχειρήσεων, Εμπορίου και Απασχόλησης της Ιρλανδίας ενημερώθηκε για τις εξελίξεις από την Google το πρωί της Τετάρτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Καθαρά Δευτέρα: Πώς αμείβονται οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα

Μπάιντεν: «Μεγάλο λάθος» του Πούτιν η αναστολή συμμετοχής της Ρωσίας στη New START

«Χτίζεται» το strategic master plan για το ΟΑΚΑ – Τα σενάρια αναβάθμισης και βιωσιμότητας

gazzetta
gazzetta reader insider insider